voetbal 1ste provinciale VK Linden - HO Bierbeek 0-3

Linden onmondig tegen Bierbeek dat prima zaak doet in strijd om tweede plaats

Thomas Hendrickx juicht. Hij heeft de 1 - 0 voorbij Zeno De Corte gekopt.© Vel

Linden -

In eigen huis moest VK Linden de drie punten laten aan HO Bierbeek. Linden kreeg twee grote kansen via Nino Somers, maar verzuimde die af te maken. Daarna was Bierbeek aan zet. Het nam de offensieve fakkel over en het werd uiteindelijk 0-3. Hiermee deden de bezoekers een prima zaak in de strijd om plaats twee.

Stefan Van de Weyer

Thuisspits Nino Somers zag dat Linden in de zone van de waarheid onmondig bleef.

“Wij domineerden de eerste helft. Bierbeek verscheen amper voor ons doel. Na het openingsdoelpunt kantelde de wedstrijd wel”, vertelt Somers. “We moesten meer risico’s nemen om op zoek te gaan naar goals en zo kregen de bezoekers uiteraard meer ruimte ter beschikking. Ze kwamen ook beter in hun spel en trapten nog eens op de paal. In de tweede helft kregen we daarbovenop nog eens drie goede kansen. Wij waren niet efficiënt, zij wel. Nochtans was dit voetballend één van onze beste wedstrijden van het seizoen. In de zone van de waarheid was het steeds net niet. Chapeau dat het voor Bierbeek wel lukte en dat het op de goede momenten kon tegenprikken. Het ontbreekt ons voorlopig aan efficiëntie.”

Eindronde komt dichter

Bezoekende verdediger Joris Luyten hield de 0 op het bord.

“Het was een belangrijk duel voor beide teams”, zegt hij. “We begonnen goed aan de match en hebben de thuisploeg goed vastgezet. Vanaf het begin speelde ze powervoetbal en wilde ze ietwat intimideren. Linden kreeg eerst twee grote mogelijkheden, daarna was het zo goed als over op het vlak van groot gevaar voor ons doel. Daarna hebben we overgenomen. In de twintigste minuut scoorden we op corner. We hadden daarop getraind en dat leverde onmiddellijk resultaat op. Daarna duwden we meer door, de 0-2 ongeveer 5 minuten na de pauze, zag iedereen aankomen. We doen een enorm goede zaak voor die tweede plaats in het klassement. Als we realistisch zijn, dan moeten we beseffen dat Fenixx BeigHum de titel niet meer zal laten liggen. We zetten tegelijk ook een goede stap in de richting van een eindrondeticket”, besluit Luyten.

Aangeboden door onze partners