Voetbal 1ste Nationale

REEKSOVERZICHT 1STE NATIONALE: Knokke weer dichter bij top vijf, Winkel geeft voorsprong nog uit handen in toegevoegde tijd

Fc Knokke won overtuigend met 4-1 tegen VK Ninove.© RUDY DECLERCK

Knokke/Izegem -

Mandel United verloor opnieuw en het is wachten tot de degradatie ook mathematisch vaststaat. Winkel leek eindelijk de volle buit nog eens te pakken maar Thes scoorde in de toegevoegde tijd nog de gelijkmaker. Knokke zet na de klinkende zege tegen Ninove de jacht op een plaats bij de top vijf verder.

Koen Verdruye

Winkel Sport kende nog niet zoveel geluk na nieuwjaar en ook de wintertransfer van spits William Owusu is voorlopig geen voltreffer. Winkel wil zo snel mogelijk zekerheid over het behoud. Zaterdag tegen Thes miste men de geschorste Michiel Clyncke maar Jasper Beyens was weer topfit na vier maanden en lag aan de basis van de Winkelse goal.

In de slotfase viel Thes met tien man maar dat gold ook voor Winkel, omdat Joey Dujardin wat dom reageerde. Na 94 minuten werd het alsnog 1-1 en dat voelde voor Winkel aan als twee verloren punten. Met Young Reds Antwerp, Mandel en Charleroi B volgen nu drie cruciale matchen.

Voor Mandel United worden het nog 10 lange weken en aftellen tot 20 mei als Wezet op bezoek komt. De veer is duidelijk gebroken en zonder tal van geblesseerde spelers (Vroman, Tarfi, Tiboué, Verhaest) kon men ook tegen Tienen geen vuist maken en ging de ploeg met 0-3 de boot in. Achter de schermen wordt nu werk gemaakt van de uitbouw van de ploeg voor volgend seizoen in tweede nationale.

FC Knokke speelde zondagmiddag tegen Ninove, de nieuwkomer die het na de dood van de voorzitter opnieuw in tweede wil gaan zoeken en vrijwillig zakt. Ninove kwam wel op voorsprong, maar Mfumu herstelde het evenwicht. Na de rust maakte Yoshi Mariën er 2-1 van en lag Ninove meteen uitgeteld in de touwen. Mfumu en de ingevallen Lemoine dikten de score nog aan tot 4-1.

Met het oog op de vijfde plaats speelt Knokke volgende week een belangrijke partij in Heist. Niet Sven Dhoest maar Leandro Depaepe zal dan het doel verdedigen. Dhoest is geschorst en voor Depaepe wordt het meteen zijn Knoks debuut.

Aangeboden door onze partners