Voetbal 2de afdeling VV Reeksoverzicht

REEKSOVERZICHT 2DE AFDELING: RFC Wetteren laat volle buit door de vingers glippen, leider KSC Lokeren-Temse opnieuw onderuit

Geharrewar in de zestien. KSC Lokeren-Temse verloor de topper tegen SV Oostkamp.© Geert De Rycke

Leider KSC Lokeren-Temse ging op Daknam met 1-3 onderuit tegen SV Oostkamp. De kloof tussen de Waaslanders en eerste achtervolgers SV Oostkamp en Jong Cercle bedraagt acht punten, met dank aan Jong Essevee dat met 1-3 ging winnen bij de Vereniging.

Coach Hans Cornelis zag KSC Lokeren-Temse vooral in de tweede helft tekortschieten. “In de eerste helft werd een treffer onterecht afgekeurd en bleef een fout in de zestien onbestraft. Ik wil me daar niet achter verschuilen, maar na een vroege tegentreffer gaven we voor rust niets meer weg. Na rust werden we twee keer gepakt op individuele fouten, al was het de verdienste van Oostkamp, dat een nieuw systeem hanteerde en dat goed uitvoerde.”

Jannes Tant brak met RC Gent de zegereeks van KRC Harelbeke, dat na een negen op negen met 3-2 in het zand beet bij de Ratjes. “We kwamen twee keer op achterstand, maar klommen twee keer langszij op basis van kwaliteit en karakter. Ik vroeg een reactie na de barslechte eerste helft tegen Olsa Brakel en die kwam er. Voetbaltechnisch waren we niet top, maar ik zag mentale weerbaarheid en de terugkeer van Hebbelinck betekende een meerwaarde.”

Lieven Gevaert ging met KSC Dikkelvenne onderuit bij KSV Oudenaarde na een derby met twee gezichten. “We toverden een sterke eerste helft op de mat met tachtig procent balbezit, maar op een lange bal volgde een penaltyfout en plots stond het 1-0. We klommen wel langszij, maar na rust lieten we ons meeslepen door het gevechtsvoetbal van Oudenaarde. Een voorzet werd binnen gekopt en we hadden geen antwoord meer in huis.”

Eendracht Aalst verloor van KM Torhout (0-1). “Een rotslechte match. Vooral in de box waren we nergens”, stelt coach De Geyseleer.

Sparta Petegem hield het versterkte Erpe-Mere United met 4-2 af.

De nieuwe coach Blomme kaapte met RFC Wetteren ei zo na de volle buit mee in Ieper, maar na een late strafschop klom KVK Westhoek nog op 1-1.

KFC Merelbeke en Olsa Brakel deelden de punten in een Oost-Vlaams treffen (1-1).

KVV Zelzate raakte op eigen terrein niet voorbij Gullegem (1-1).

In de B-reeks ging FC Lebbeke na zes ongeslagen matchen onderuit bij Jong KV Mechelen (2-1), waar de bezoekers in de slotminuut tevergeefs een strafschop claimden.

Aangeboden door onze partners