Voetbal 3de afdeling VV A

REEKSOVERZICHT 3DE AFDELING VV A: Roeselare-Daisel en Wervik kunnen niet winnen, Rumbeke gaat met tien onderuit

Roeselare-Daisel - Jong Lede: Jenci Dejonghe ontzet de bal.© Bart Vandenbroucke

Geen zege voor de West-Vlaamse ploegen in derde afdeling VV A. Wervik en Roeselare-Daisel waren niet ontevreden met een punt, terwijl Rumbeke verloor op Elene-Grotenberge.

Geoffrey Vandenbulcke

SK Roeselare-Daisel hield het thuis tegen Jong Lede voor de elfde keer dit seizoen op een gelijkspel. Tegen de stugge Oost-Vlamingen dwong de thuisploeg wel het meest balbezit af, maar de kansen waren op één hand te tellen. Lede moet zich geen zorgen meer maken om het behoud, maar de bezoekers waren niet geneigd om risico’s te nemen en hielden veel volk achter de bal. Roeselare-Daisel miste creativiteit om de drukbevolkte bezoekende defensie in verlegenheid te brengen.

Eendracht Wervik hield het op Drongen eveneens op een 0-0-gelijkspel. “We waren gekomen om te winnen, maar kunnen ons verzoenen met een gelijkspel”, was de algemene teneur bij de West-Vlamingen. Eendracht nam de meeste hooi op de vork, maar tegen een stug verdedigend Drongen, dat vooral speelde om niet te verliezen, was het geen makkie om de nodig ruimte vinden. Verdedigend kwam Wervik nooit in de problemen.

Rumbeke trok met 3-2 aan het kortste eind op Elene-Grotenberge. Op het halfuur kwamen de bezoekers op achterstand en op het uur pakte Dumoulin rood. Toen de thuisploeg een kwartier voor tijd de voorsprong verdubbelde, leek de winnaar gekend. Op strafschop scoorde Rumbeke tegen, maar Elene-Grotenberge had meteen een antwoord in huis. Verder dan de aansluitingstreffer van Volckaert in het slot kwam Rumbeke niet meer.

Aangeboden door onze partners