Voetbal 2de provinciale A SC Zonnebeke-Dottenijs Sport 2-1

Kersverse aanwinst Jamie Tuyttens bezorgt Zonnebeke winst tegen Dottenijs en maakt titelstrijd spannender dan ooit: “Ik ben vooral tevreden met de zege”

Tommy Knockaert met de krachtige kopstoot.© VDB

Zonnebeke -

SC Zonnebeke won met 2-1 van een technisch vaardig Dottenijs en maakt daardoor de titelstrijd spannender dan ooit. De bezoekers hadden moeite om de nederlaag door te slikken, keken vooral met een kwaad oog richting scheidsrechter Pieter-Jan Raes die ze te streng vonden nadat hij net over het halfuur, bij een 2-0-score, bezoeker Diégo Dinguidi een tweede gele kaart onder de neus duwde.

Geoffrey Vandenbulcke

Meteen na de aftrap namen de bezoekers de wedstrijd in handen, maar bij de eerste tegenstoot van de thuisploeg was het via hun nieuwste aanwinst Jamie Tuyttens meteen bingo. Toen net voor het halfuur Senne Demedts de score verdubbelde en even later bezoeker Diégo Dinguidi zijn tweede geel pakte, leek de wedstrijd gespeeld. Ondanks hun numerieke meerderheid moest Zonnebeke na de rust nog hard knokken om de drie punten thuis te houden. Zeker nadat de Henegouwers al vroeg de aansluitingstreffer scoorden.

Kersverse aanwinst Jamie Tuyttens, overgekomen van Anzegem, kwam voor het eerst aan de aftrap en bekroonde zijn debuut met een mooi doelpunt. “Ik ben vooral tevreden met de zege”, lachte de 23-jarige Jamie Tuyttens. “Na vijf weken niet meer gespeeld te hebben, deed het deugd dat ik mij nog eens kon uitleven op het veld. Naar het einde toe zat ik wel wat op mijn tandvlees . Uiteindelijk waren de drie punten het belangrijkste. We komen nu op gelijke hoogte met Dottenijs en hebben alles weer in eigen handen.”

“In het openingskwartier hadden we het niet onder de markt tegen een technisch sterke tegenstander, maar de dubbele voorsprong gaf ons een boost”, gaat Tuyttens verder. “Dat we het na een halfuur tegen tien moesten opnemen, is niet altijd een voordeel. Vooral omdat die mannen een tandje bijstaken. Na de aansluitingstreffer was het af en toe nog billenknijpen. Uiteindelijke sleepten we een deugddoende zege in de wacht. Of ik schrok toen Anzegem er een punt achter zette? We voelden de laatste weken dat er wel iets aan de hand was. Toch was het voor alle spelers een shock dat de ploeg opgedoekt werd. Tenslotte waren we aan een uitstekend seizoen bezig. De keuze voor Zonnebeke was eigenlijk vrij snel gemaakt. Hier kan ik spelen voor de prijzen en dat gaf de doorslag.”

Trouw aan Dottenijs

Bij Dottenijs waren ze vooral niet te spreken over de scheidsrechter. “Op technisch vlak hebben we enerzijds onze gelijke niet”, beweerde T1 Pascal De Vreese terecht. “Anderzijds, dat Zonnebeke uit twee kansen twee keer raak treft, is ook een kwaliteit. De tweede gele kaart voor onze Dinguidi was fel overdreven. Diégo had heel zeker niet de bedoeling om iemand te raken.”

Onlangs werd Pascal De Vreese nog genoemd als mogelijke opvolger van Bruno Debo bij Westhoek. “We waren rond”, aldus De Vreese. “Maar ik kon het niet over mijn hart krijgen om deze fantastische groep in de steek te laten. We zijn aan een mooi verhaal begonnen, ik wil het afmaken.”

Aangeboden door onze partners