Voetbal 3de afdeling VV A Reeksoverzicht

REEKSOVERZICHT 3DE AFDELING VV A: FC Voorde-Appelterre ziet Tempo Overijse verder uitlopen, Eendracht Elene-Grotenberge duikt buik van het klassement in

Michel Goffin (Voorde-Appelterre) heeft Jim Van Osselaar (VW Hamme, rechts) op de huid zitten.© Gregory Van Gansen

Na de winst tegen Avanti Stekene en het verlies van achtervolger FC Voorde-Appelterre tegen VW Hamme lijkt Tempo Overijse nu definitief op weg naar de titel. Voorde-Appelterre ziet de achterstand met de rood-witten met nog zes wedstrijden te gaan groeien tot zes punten.

Avanti Stekene schoot zichzelf zaterdagavond in Overijse in de voet toen aanvoerder Franssens op slag van rust rood kreeg en de Waaslanders na de koffie met tien verder moesten. Van die manmeersituatie profiteerde de thuisploeg om via Dehond, die pas in extremis aan de aftrap verscheen omdat De Doncker tijdens de opwarming gekwetst raakte, de drie punten te pakken. Stekene pakt dus een nul op zes, maar blijft toch nog net in de top vijf, ook al groeit de kloof met HO Kalken intussen al vijf punten.

HO Kalken blijft immers winnen. Dankzij onder andere een hattrick van Brecht Cnockaert zetten de rood-witten nu ook Eendracht Aalter opzij. Wie anders dan Cnockaert bracht de thuisploeg vroeg op voorsprong. Met treffers van De Coninck en Hoornaert (kort na rust) zetten de bezoekers die scheve situatie helemaal recht. Cnockaert (2) en Buyl (die na zijn interlands met de nationale Futsalploeg op de bank was gestart) zorgden toch nog voor een 4-2. Kalken speelde het laatste kwartier overigens met tien na twee gele kaarten voor De Corte. “De tweede keer in deze competitie dat we een negen op negen laten optekenen. Onze spitsen zijn de voorbije weken bijzonder goed op dreef. Volgende zondag komt FC Voorde-Appelterre op bezoek. Een nieuwe topper. We kijken er nu al naar uit”, aldus coach Verhelst na afloop.

Datzelfde FC Voorde-Appelterre liet tegen VW Hamme een nieuwe steek vallen. De bezoekers, nochtans zonder hun geschorste sterkhouder Beau Ponnet (die volgend jaar naar Voorde-Appelterre trekt), herpakten zich in een match met twee gezichten. Na een zwakke eerste helft, waarin de thuisploeg met een frommeldoelpunt wel op voorsprong kwam, zorgden Mbow, Claeys en De Pauw voor de 1-3. “Zes op zes tegen één van de twee titelkandidaten. We krijgen nu zelfs de tweede plaats in het vizier. Betere publiciteit voor de carnavalsmatch van volgende zaterdag tegen SK Roeselare-Daisel konden we niet maken”, aldus aanvoerder Van Osselaer.

KVC Jong Lede liet bij Roeselare-Daisel de kans liggen om weer in de top vijf te komen. Ringoet, Hornick en Van Peteghem kregen wel kansen, maar niemand kwam tot scoren.

Eendracht Elene-Grotenberge deed in de strijd voor het behoud dan weer een uitstekende zaak door SV Rumbeke met 3-2 te kloppen. Robin Martens bracht de thuisploeg voor de koffie op voorsprong en Doran Mertens diepte de kloof na de rust uit. Maar Woodruff bracht de bezoekers weer terug in de wedstrijd. Daarop zette Rumbeke alles op alles, maar een nieuwe treffer van Mertens zorgde voor de verlossing. De 3-2 van de bezoekers kwam te laat.

Daardoor blijven naast rode lantaarn KFC Eppegem en Rumbeke ook Eendracht Aalter en KVE Drongen, dat op eigen veld niet verder kwam dan een 0-0 tegen Eendracht Wervik, in de gevarenzone.(ies)

Aangeboden door onze partners