Voetbal 2de Provinciale B Snaaskerke - Lichtervelde 1-2

T1 Lorenzo Seys slaakt met Lichtervelde zucht van opluchting na winst op veld van Snaasverke: “De reactie van mijn groep was ronduit schitterend”

Levi Willaert (links) in duel met Simon Decock (rechts).© RUDY DECLERCK

Snaaskerke/ Lichtervelde -

Lichtervelde en Lombardsijde zijn de grote weekendwinnaars. Onderin 2B wordt het razend spannend, alles hangt in één lange sliert aan mekaar. De ontknoping is onvoorspelbaar.

Benny Lingier

Lichtervelde speelde thuis 1-1 gelijk tegen Kanegem, maar FC kan er na de 1-2 overwinning op het veld van Snaaskerke drie punten bij tellen en nadert zo tot op één punt van datzelfde Snaaskerke.

“Zaterdagnacht schreef ik een tekst omdat ik het moeilijk had”, bekende Lorenzo Seys. “Vooraf hield ik een erg emotionele speech waarbij ik mezelf in vraag stelde en de jongens vroeg of ze met mij verder wilden. Per slot van rekening kenden ze me als T2. We sloten de rangen na een woelige trainingsweek. Ik liet in mijn kaarten kijken en die aanpak kende effect. De reactie was geweldig. In de eerste helft gaven we met windnadeel niks weg, blanco tussenin. Na de rust scoorde Levi Willaert direct 0-1 en verdubbelde Steven Cortvriendt verdubbelde de voorsprong. We gaven een onnodige penalty weg, een twijfelgeval, die Rousseau binnentrapte. We hielden tot het einde stand.”

“Tielt wordt een nieuwe moeilijke zaak maar we bekijken ons schema van week tot week”, vertelde een opgeluchte coach na afloop. “Een groot deel van het bestuur stak ons een hart onder de riem door hun aanwezigheid en een extra geste. Na Lichtervelde word ik T1 in Lombardsijde, maar dat is niet aan de orde. Eerst wil ik mijn job hier tot een goed einde brengen.”

Wind als spelbreker

Snaaskerke gaf vorige week in Lissewege een 0-2 voorsprong prijs en verloor met 3-2. Na de nieuwe nederlaag blijft de situatie onfris. “Het werd een zwakke ontmoeting met slordig voetbal aan beide kanten”, legde T1 Wesley Deschacht uit. “Voetbaltechnisch ging het er ondermaats aan toe. Ik had puzzelwerk door blessures en schorsingen, waardoor we met een gehavende ploeg aan de aftrap stonden. De bepalende figuren op wie je je hoop stelt, maakten het verschil niet én de wind bleek een extra storende factor. De beide Lichterveldse goals waren geen uitgespeelde kansen. Eerst maakten onze keeper een foutje, daarna ging de bal vanuit een scrimmage binnen na een corner die nooit toegekend had mogen worden. In zo’n situatie moet je iets ondernemen. Het werd 1-2 van op de stip en we creëerden twee extra kansen. Toen ik overnam, pakten we een verdiend punt in Houthulst (2-2), daarna verloren we de wedstrijd met 2-1 van Club Roeselare die we altijd moesten winnen. Tegen Koekelare werd het een terechte 1-1, Lissewege overblufte ons vorige week met hun powerplay. Nu komen er met Bredene en Zwevezele twee zware duels aan.”

Aangeboden door onze partners