Geen enkele acteur verdiende zoveel aan een filmreeks als Keanu Reeves met ‘The matrix’

© EPA-EFE

Qua succes kunnen de films van The Matrix niet tippen aan de cijfers die de Avatars van deze wereld kunnen voorleggen. Toch blijkt deze filmreeks een regelrechte geldkoe geweest te zijn voor acteur Keanu Reeves.

Tom Vets

Uit onderzoek is gebleken dat de inmiddels 58-jarige acteur met de filmserie 146 miljoen euro verdiende. En dat is een recordbedrag voor deze filmfranchise. Er is geen enkel andere acteur uit een filmreeks die zoveel geld heeft gecasht.

Reeves gaf gestalte aan computerprogrammeur Thomas A. Anderson, ook bekend als Neo, in vier films die allemaal kaskrakers waren. Dat de acteur daarvoor een recordbedrag kreeg is opvallend. Hij doet immers beter dan Tom Cruise in Mission Impossible en Robert Downey Jr. in The Avengers. Al hebben die acteurs met elke meer dan 100 miljoen euro ook niet te klagen. Het lijkt er dus op dat Reeves een zeer goed onderhandelaar is geweest. Als je weet dat de films samen wereldwijd 440 miljoen euro hebben opgebracht, is het financiële aandeel van de acteur behoorlijk groot. De acteur kon wellicht veel geld eisen omdat de films met een opvallend laag budget in elkaar zijn gestoken.

Aangeboden door onze partners