Voetbal 3de afdeling VV A Eendracht Wervik

Jakob Crombez heeft gemengde gevoelens na 0-0 van Eendracht Wervik in Drongen: “Voor een goede match moet je met twee zijn”

Jakob Crombez droomt van een nieuwe stunt zaterdag tegen leider Overijse.© Bart Vandenbroucke

Eendracht Wervik speelde zondag 0-0 gelijk op het veld van rechtstreeks degradatieconcurrent Drongen. “We kunnen er mee leven”, zei T1 Jakob Crombez, die al uitkijkt naar de komst van leider Overijse. “Het zou mooi zijn moesten we zaterdag onze 1-4-stunt van in de heenronde nog eens kunnen overdoen.”

Fons Vandewynckele

Wedstrijden die eindigen op een 0-0-gelijkspel, daar wordt doorgaans niemand wild van. Ook Wervik waagde zich bij het eindsignaal op Drongen niet aan een vreugdedans. “We houden gemengde gevoelens over aan deze draw”, bekende T1 Jakob Crombez. “Enerzijds blij met het gewonnen punt en de 7 op 9, maar anderzijds had ik liever de volle pot mee naar huis gebracht. Dan hadden we een kloof geslagen met Drongen en waren we zo goed als zeker geweest van het behoud. Maar voor een goede match moet je met twee zijn.”

“Een uitermate voorzichtig Drongen was er vooral op uit om niet te verliezen en schuwde de aanvallende risico’s als de pest”, vervolgde Crombez. “Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat wij ook niet ons beste voetbal bovenhaalden. Het ontbrak ons vooral aan de nodige creativiteit om de weinige ruimte die we kregen maximaal uit te buiten. In het slot van de wedstrijd kregen we nog onze portie tegenslag. Arne Scheldeman liep een heupletsel op en moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Gelukkig viel de schade goed mee en werd er geen breuk of barst vastgesteld. Hopelijk is Arne geen weken buiten strijd. Tenslotte heeft hij én hebben wij al voldoende ons deel van de pech gekregen.”

Nog niet achterover leunen

Zaterdag krijgt Wervik leider en allicht toekomstig kampioen Overijse over de vloer. Eendracht bewaart aan de Vlaams-Brabanders de beste herinneringen. “We speelden daar in de heenronde onze beste match van het seizoen en wonnen er verrassend maar dik verdiend met 1-4”, herinnert Jakob Crombez het zich nog maar al te goed. “Hopelijk kunnen we tegen de beste ploeg van de reeks die stunt nog eens overdoen. In ieder geval zijn we de jongste weken duidelijk gegroeid. Met een voorlopige elfde plaats kunnen we nog niet achteruit leunen, maar we hebben met 7 op 9 toch al een goede inhaalbeweging achter de rug. Door het stoppen van Anzegem moeten we slechts twee ploegen achter ons houden. Een haalbare opdracht.”

Aangeboden door onze partners