Voetbal 1ste provinciale Deerlijk Sport

Jorgen Rogiers blijft met Deerlijk Sport meedraaien in top vijf: “Ons seizoen kan nu al niet meer stuk”

Jorgen Rogiers is best tevreden over de 4 op 6 tegen RC Lauwe en Meulebeke.© Bart Vandenbroucke

Deerlijk Sport zag zijn goeie reeks onderbroken door Wevelgem, maar zette orde op zaken met een 4 op 6 tegen RC Lauwe en Meulebeke. Zondag wacht de zware verplaatsing naar WS Lauwe.

Ivan Demeulemeester

“RC Lauwe en Meulebeke bleken twee lastige tegenstanders”, geeft doelman Jorgen Rogiers toe. “Wij wonnen met 1-2 op RC Lauwe, maar die mannen kregen zeker voldoende kansen om een punt te pakken. Tegen Meulebeke domineerden wij de partij. Na een redding van mij kregen wij twee unieke mogelijkheden op een doelpunt. Wij moeten in principe altijd met een voorsprong de rust in gaan. Die voorsprong kwam er vlak na de pauze toch langs de pas ingevallen Joren De Waele. Wij kregen nog enkele kansen om de voorsprong uit te breiden, maar het lukte niet bij de afwerking. Uiteindelijk stelde Meulebeke gelijk met een wereldkopbalgoal.”

Deerlijk blijft intussen goed meedraaien voor een stek in de top vijf. “Dat zou mooi zijn, maar ik vind ons seizoen nu al geslaagd. Ik ben er zelfs van overtuigd dat niemand vóór het seizoen verwacht had dat wij dergelijke resultaten zouden laten optekenen. Wij beschikken echter over een goeie spelersgroep waarin een prima sfeer heerst. Daarmee is ook heel wat mogelijk.”

Zonder druk naar WS Lauwe

Zondag wacht de trip naar WS Lauwe. “Ik vind dat één van de beste ploegen van de reeks. Thuis verloren wij met 1-2 en WS Lauwe start natuurlijk als favoriet, maar op voorhand geven wij ons niet zomaar gewonnen. Nu wij orde op zaken stelden na de nederlagen in de heenronde tegen RC Lauwe en Meulebeke, proberen wij ook die nederlaag tegen WS Lauwe uit te wissen. Het speelt alvast in ons voordeel dat wij daar niets te verliezen hebben en dus zonder enige druk kunnen spelen. Uiteraard hopen wij de resterende matchen op een positieve manier af te sluiten, maar wij krijgen nog enkele stevige kleppers te bekampen, met Boezinge op kop. Daarnaast spelen wij thuis nog twee leuke derby’s tegen Heestert en Moen. Waar wij finaal ook uitkomen, ons seizoen kan al niet meer stuk.”

Aangeboden door onze partners