Voetbal 3de provinciale D Boutersem United

Niels Stroobants kan met Boutersem promoveren: “Kampioen spelen wordt heel moeilijk, maar we doen er alles aan om de eindronde te winnen”

Niels Stroobants met zoontjes Ferre en Sem.© gmd

Boutersem kwam in oktober niet verder dan een 0-0-gelijkspel in Meensel. Nu nam het team revanche met een klinkende 5-0. Keeper Niels Stroobants (32) moest alles uit de kast halen om die nul op het bord te houden.

René Beelen

“Over de wedstrijd tegen Meensel kan ik kort zijn”, zegt Niels Stroobants. “Na een goed halfuur stond het 4-0 en gingen de kopjes bij Meensel naar beneden. Gert Stockx scoorde driemaal en Kasper Meeus tweemaal. In de tweede helft hebben we nagelaten om een hogere score neer te zetten: bal op de lat en paal en geen strafschop gekregen voor handspel.”

Niels Stroobants heeft een verleden in nationale bij Betekom en Heist en was een van de spelers die Boutersem wat graag aantrok om de promotie naar tweede provinciale af te dwingen. “Dat is inderdaad de betrachting”, benadrukt Niels Stroobants. “Maar kampioen spelen wordt heel moeilijk. Ik zie dat Vissenaken ook nu met een zuinige 1-0 van Testelt won, maar als het geen punten meer laten liggen dan is dat de verdiende kampioen. Wij hebben tegen mindere ploegen punten laten liggen, zoals uit tegen Meensel, tweemaal verlies tegen KVK Tienen en gelijk tegen Geetbets.”

“De club wil graag promoveren en dat zal dan via de eindronde moeten gebeuren. Hoewel het een loterij is, zullen we er alles aan doen om die nacompetitie te winnen. Lukt dat, dan speel ik het komende seizoen in tweede, want ik heb mijn contract verlengd voor één seizoen.”

Niels Stroobants klom als jonge doelman op van Kortenaken in provinciale naar nationale. “Drie jaar speelde ik bij Betekom en toen nam de toenmalige trainer Karel Keleman me mee naar Heist in de hoogste amateurklasse”, kijkt Niels Stroobants terug op die periode. “Daar stonden vier trainingen per week geprogrammeerd en dat woog op mijn privéleven. Ik ging dan naar Diest en Bierbeek, maar uiteindelijk was ik het voetbal beu. Ik overwoog om te stoppen. De periode Heist heeft zwaar doorgewogen. Ik kende trainer Karsten Froment en nog mensen van Boutersem en vorig jaar met Nieuwjaar sloot ik aan. Bovendien speelt mijn zoontje hier bij de U9. Hier vind ik het plezier in het voetbal terug en hebben we een groep kameraden. Er wordt gelachen, plezier gemaakt en een pintje gedronken. Ik heb nu ook meer tijd voor mijn gezin en voor mijn job, want ik doe als zelfstandige renovaties in de bouwsector.”

Aangeboden door onze partners