Voetbal 1ste nationale Mandel United

Nu degradatie bijna vaststaat, slaat Mandel United nog maar eens een nieuwe weg in

De thuisnederlaag tegen Rupel Boom betekende niet alleen een mokerslag voor de behoudskansen van Mandel United, het deed ook heel wat onderhuidse spanningen aan de oppervlakte komen.© Bart Vandenbroucke

Het is nog wachten op mathematische zekerheid, maar dat Mandel United volgend seizoen in tweede afdeling speelt, daar bestaat geen twijfel meer over. Achter de schermen wordt de toekomst voorbereid en die zal er helemaal anders uitzien. Wij lichten al een tip van de sluier.

Koen Verdruye

Technische staf

Trainer Mikhail Turi en zijn medewerkers kregen een paar maanden geleden een contractverlenging. Dat werd ook aangekondigd op de sociale media, maar naar verluidt werden de contracten nooit ondertekend. Dat zal allicht ook nooit gebeuren, want na de verloren match tegen Rupel Boom twee weken geleden kwam het tot een woordenwisseling met sommige spelers en bestuurslui. Er werd druk uitgeoefend om bepaalde spelers al of niet op te stellen en sommigen wilden niet meer met mekaar voetballen. Ook binnen de staf waren er meningsverschillen tussen Vlamingen en Fransen. Trainer Mikhail Turi solliciteerde enige tijd geleden ook al bij KV Kortrijk, waar zijn zoontje speelt. Er zou nu door Mandel gezocht worden naar een Vlaamse opvolger.

Transferbeleid

Ex-trainer en Izegemnaar Beni Vervaecke kreeg emmers stront over zich toen hij ons in Het Nieuwsblad duidelijk maakte dat de huidige spelersgroep niet zou overleven. Nu blijkt dat Vervaecke over de hele lijn gelijk had. Zijn pleidooi om weer de lokale toer op te gaan en voor lokale verankering te zorgen, zou nu gehoor vinden. Men wil voor volgend seizoen in tweede afdeling vooral weer jongens uit de regio aantrekken met een groter hart voor de club en meer binding met de regio. De huidige kern zou niet blijven.

Licentie

Mandel United diende een licentie in voor eerste nationale, maar de kans dat die gehaald wordt, is klein. Dat zal ook niet nodig zijn bij degradatie naar tweede afdeling. Bij de overname door voorzitter Frederick Verhelst waren er zowat 400.000 euro schulden. Die werden grotendeels afgelost. Er werd voor de eerste ploeg een budget vrijgemaakt van zowat 200.000 euro en onlangs in de winterstop nog eens bijna 100.000 euro om de wintertransfers te bekostigen en nog wat resterende schulden te betalen. Sportief heeft dit allemaal weinig of niks opgeleverd. Tijd om nogmaals te herbronnen dus en een nieuwe poging te doen om het oude Izegem uit de as te doen herrijzen.

Aangeboden door onze partners