Voetbal 2de provinciale B Racing Butsel

Coach Wesley Socquet wil in schoonheid afscheid nemen bij Racing Butsel en begint met thuiszege tegen Averbode-Okselaar: “Hopelijk is de ban nu eindelijk gebroken”

Wesley Socquet. “Deze wedstrijd en het goede resultaat waren zeer belangrijk voor onze spelersgroep.”© gmd

Racing Butsel dreigde in vieze papieren te geraken, maar dankzij de zege tegen topper FC Averbode-Okselaar kan het weer iets vrijer ademen. Het werd een spannende match waarin Butsel de drie punten thuis hield.

Stefan Van de Weyer

Afscheidnemend coach Wesley Socquet was na afloop enorm opgelucht. “We moesten vol voor de drie punten gaan”, zei Socquet. “Averbode-Okselaar ligt ons wel. In de heenronde gingen we er winnen met 0-3. Maar evident was het niet, want ook Averbode-Okselaar had nood aan de drie punten omdat daags voordien hun titelconcurrent en leider Rotselaar vijf punten was uitgelopen in het klassement.”

“Elfde plaats is niet geruststellend”

“We kwamen gelukkig al na 8 minuten op voorsprong via Rosschaert, op die manier moesten de bezoekers nog meer komen en dat stond ons wel aan. We hadden het de voorbije weken steeds moeilijk om te scoren, tegen Haasrode moesten we 3-0 leiden bij de rust en stond het maar 0-0. Dan verloren we nog met 0-3. Hopelijk is de ban nu eindelijk gebroken. Het was trouwens ook al even geleden dat we op voorsprong waren gekomen. We zijn zeer blij met deze overwinning, want de wedstrijd was evengoed op een gelijkspel kunnen eindigen”, aldus Socquet, die op het einde van het seizoen afscheid neemt van Butsel om aan de slag te gaan bij Tervuren-Duisburg. “We moesten zegevieren. Deze wedstrijd en het goede resultaat waren zeer belangrijk voor onze spelersgroep. Hopelijk kunnen we nu eens een negen op negen of een twaalf op twaalf neerzetten, om onze positie in de middenmoot te verstevigen. De gedeelde elfde plaats op een totaal van 16 is ook niet geruststellend. Door de ontwikkelingen in de nationale reeksen zouden er drie teams uit onze reeks zakken. Gezien de kwaliteiten van ons team horen we niet onderin te staan. Ik wil hier alleszins in schoonheid afscheid nemen.”

Aangeboden door onze partners