Nadat Eveline als ‘Ariane’ nieuwe slachtoffers maakte: G.R. (29) mag gevangenis verlaten

Gent -

De raadkamer in Gent heeft maandag beslist om G.R (29), beter bekend als ‘Eveline’, vrij te laten onder strikte voorwaarden. Dat laat het parket weten. Na de feiten in 2020 maakte hij onder het alias ‘Ariana’ enkele nieuwe slachtoffers. Toen dat bekend raakte, moest hij opnieuw naar de gevangenis.

Simon Dekaezemaker

LEES OOK. “‘Eveline’ heeft psychiatrische hulp nodig”: volgens gerechtsexperten is de gevangenis niet de juiste plek voor G.R. (29)

De zaak-‘Eveline’ barstte in 2020 los toen naaktfoto’s en filmpjes van BV’s Peter Van de Veire, Stan Van Samang en Sean Dhondt uitlekten. Allen waren ze benaderd door Eveline, een wulpse blondine die hen via sociale media contacteerde, in werkelijkheid G.R.. Toen de beelden werden verspreid en de BV’s voor heel Vlaanderen te kijk stonden, beheerste de zaak dagenlang de krantenkoppen.

Het parket opende een onderzoek. Twaalf slachtoffers, onder wie de bovengenoemde BV’s, stelden zich burgerlijke partij in de zaak die stilaan onderweg leek naar de rechtbank. Kort na het uitkomen van de feiten werd R. vrijgelaten onder voorwaarden, maar uit onderzoek van het Nieuwsblad bleek ondertussen dat ‘Eveline’ nieuwe slachtoffers had gemaakt, deze keer onder het alias ‘Ariane’.

Zelfde werkwijze

G.R. had opnieuw mannen gecontacteerd via Whatsapp, Instagram en Tiktok met als ultieme doel: hen naaktfoto’s ontfutselen. Zijn nieuwe werkterrein was Nederland, waar hij na de heisa in ons land aan de slag ging in een hotel. In het hotel bij onze noorderburen benaderde hij werknemers en zelfs hotelgasten via die nieuwe valse naam: Ariana en met bijhorende nieuwe foto’s.

LEES OOK. ‘Ariana’ moest ‘Eveline’-slachtoffer opnieuw verleiden: “Dit is zo dom van hem. Hij wéét dat ik hem ken”

Sommigen roken tijdig onraad, anderen trapten wel in zijn val en stuurden fotomateriaal. De manier waarop hij bij zijn slachtoffers toenadering zocht, was nog steeds dezelfde: G.R. stuurde expliciete naaktfoto’s en probeerde zo zijn slachtoffers te overtuigden voor een “wederdienst”. Ze dienden geen klacht in, maar het hotel maakte wel duidelijk dat hij daar niet meer welkom was.

Eindfase onderzoek

G. R. werd begin december door de politie opgepakt en zit sindsdien in voorhechtenis in de cel. De raadkamer in Gent besliste maandag om hem vrij te laten onder strikte voorwaarden. Dat laat het Oost-Vlaams parket weten. Een maand eerder nam de raadkamer dezelfde beslissing maar het parket ging in beroep. De KI besliste daarop om G.R. langer in de gevangenis te houden.

Over de reden waarom de raadkamer in Gent maandag besliste om R. vrij te laten onder strikte voorwaarden, is geen duidelijkheid. Het parket laat wel weten dat het niet in beroep gaat tegen de beslissing. Volgens onze informatie zit het onderzoek stilaan in een eindfase en moet binnenkort een eindvordering opgesteld worden, maar ook dat kan het parket voorlopig niet bevestigen.

LEES OOK. ‘Eveline’ maakte niet drie, maar twaalf slachtoffers met naaktfoto’s: ook vierde BV zou in val gelopen zijn

Aangeboden door onze partners