Voetbal 2de afdeling VV A KSC Lokeren-Temse

Gianni De Neve wil lessen trekken uit nieuwe gemiste kans voor KSC Lokeren-Temse: “Niet doen alsof er niets is gebeurd”

“We zullen niet elke week kunnen rekenen op puntenverlies bij de achtervolgers”, beseft Gianni De Neve.© Geert De Rycke

KSC Lokeren-Temse sleept zich naar het einde van het seizoen. Met nog acht wedstrijden te spelen blijft de kloof met de dichtste achtervolgers weliswaar nog altijd acht punten, maar het had er allemaal al veel mooier kunnen uitzien voor de leider.

Ivan Elegeert

“Dat klopt”, vindt ook Gianni De Neve na de 1-3-thuisnederlaag tegen SV Oostkamp. “We hebben al enkele keren geluk gehad dat ook de ploegen achter ons steken lieten vallen op het moment dat ook wij punten verloren. Ook nu was dat weer het geval. Jong Cercle verloor en dus hadden we hen en ook Oostkamp op elf punten kunnen zetten. We kunnen dus niet meer zeggen dat er niets gebeurd is of dat er niets aan de hand is”, aldus een strenge De Neve.

Oostkamp liet in het Daknamstadion vooral in de tweede helft een bijzonder sterke indruk. De West-Vlamingen stonden fysiek duidelijk sterker dan de thuisploeg, waar enkele spelers er bijwijlen gewoon werden afgelopen. “Oostkamp ging dit seizoen ook al met duidelijke cijfers winnen in Aalst. Ze slagen er steeds in om hoog druk te zetten. Je kan dus niet zeggen dat Oostkamp hier in blok kwam spelen. Ik kan dus enkel maar bevestigen dat de West-Vlamingen de drie punten verdienden. Wij moeten hieruit onze lessen trekken en een goede analyse maken van wat er fout liep. We zullen niet elke week kunnen rekenen op puntenverlies bij de achtervolgers”, besluit De Neve.

Niet op niveau

Ook coach Hans Cornelis moest toegeven dat zijn ploeg geen antwoord vond op de aanpak van de bezoekers. “We wisten uiteraard hoe ze gingen spelen en we hadden erop gewezen dat er daardoor ook ruimte in hun rug zou vallen, maar daar hebben we weinig of niets mee gedaan”, aldus de coach. “Enkele spelers haalden bij ons ook hun normale niveau niet. En dan weet je dat het moeilijk wordt om tegen dit soort tegenstrevers de bakens te verzetten. Ik had natuurlijk op een duidelijke reactie gehoopt na de match tegen KSC Dikkelvenne. Die is er niet gekomen en dat is heel jammer. De spelers beseffen dat ook wel. In de kleedkamer kon je een speld horen vallen.”

Aangeboden door onze partners