In de nieuwe bar van Dunya (31) kan je de duurste koffie van het land drinken: 150 euro (!) voor een kopje

© fvv

GENT -

Gentse koffiedrinkers hebben er een mooi, nieuw adresje bij: Soho in de Dampoortstraat. Maar koffie is niet de enige reden om er eens binnen te springen. In Soho kan je ook genieten van design, een tattoo laten zetten of het duurste kopje koffie van België bestellen. Dat kost 150 euro, jawel.

Bert Staes

“Het is een beetje Mexico, het is een beetje Marrakech, het heeft een beetje japandi(een minimalistische interieurtrend, red.) … Zoek me een koffiebar en tattooshop die zo mooi is als de onze, je gaat die echt niet vinden.”

Apetrots is Dunya Ahmadi (31) op haar nieuwe zaak in de Dampoortstraat. Of hartstikke trots, zoals de in Terneuzen geboren Gentse het zelf zegt. Samen met haar man, tattoo-artiest Alex Revets (34), opende ze afgelopen weekend Soho. Het is een fraaie koffiebar en tatoeagestudio in één.

Gehuild

“Twee maanden lang hebben we gezwoegd, gehuild, geroepen … Het was hard. Maar toen we dit weekend de deuren openden, viel alles op zijn plek.” Soho ligt op een boogscheut van station-Dampoort en mikt op pendelende koffiedrinkers. Maar je kan in de zaak ook komen werken met de laptop of de sfeer opsnuiven. (lees verder onder de foto)

Gent telt al heel wat koffiebars, maar het interieur maakt van Soho een opvallend adresje.© bst

Gent telt natuurlijk al heel wat koffiebars, maar het unieke interieur maakt van Soho een opvallend adresje. Een grote lamp van het Nederlandse Studio Henk zet de sfeer. De uitblinker is een grote, handgemaakte kast die het koppel zelf met bloed, zweet en tranen in elkaar heeft gezet.

Verborgen deur

In de hoek opent een wat verborgen deur naar een moderne tattoo-studio achteraan het pand, waar je plaatsneemt in designerstoelen. “Ik had me voorgenomen om het anders te doen dan veel horecazaken”, zegt Ahmadi. “Ik wou eruitspringen.”

Het stel uit Zwijnaarde zocht een jaar lang naar een pand en stootte op de Dampoortstraat. “Volgens de een is het hier een getto, volgens anderen Brooklyn. Wij willen vooral een oase van rust zijn in deze straat.” (lees verder onder de foto)

Dunya de koffie, Alex de tattoos. Het stel uit Zwijnaarde vond in de Dampoortstraat het pand dat ze zochten.© fvv

150 euro

Op de kaart van Soho vind je koffie en gebak van Julie’s House, maar ook een café Dampoort: een verwenkoffie met karamel, melk, slagroom en een koekje. Wie eens gek wil doen, kan voor 150 euro ook een Soho Signature bestellen. “Het duurste kopje koffie van België”, glimlacht Ahmadi.

Het gaat om een stunt, maar eentje die je wel echt kan bestellen. “Je krijgt een kopje Jamaicaanse Blue Mountainkoffie met een eetbaar laagje goudfolie van 24 karaat erbovenop en een kleine tattoo. Voor wie het koopt, maken we dezelfde dag nog speciaal een plekje vrij in de studio.”

Soho, Dampoortstraat 80, Gent. Elke dag open van 8 tot 17 uur, gesloten op zondag. instagram.com/sohogent

Een kopje koffie van 150 euro? Wie eens gek wil doen, kan het echt bestellen in Soho.© bst

Aangeboden door onze partners