Voetbal 2de provinciale C  SKL Doorslaar - KSK Kieldrecht 3-0

KSK Kieldrecht heeft tegen de leider weinig in de pap te brokken: “Tegen dit SKL Doorslaar was niets te beginnen”

Bilal Yaddou (SKL Doorslaar, rechts) stormt op Toon Praet af.© Geert De Rycke

Lokeren -

Week na week komt de titel dichterbij voor SKL Doorslaar. De leiders klopten KSK Kieldrecht met droge 3-0-cijfers. Met FCH Sinaai, Sporting Sint-Gillis-Waas en Juventus Schoonaarde zijn er nog drie achtervolgers die Doorslaar theoretisch nog uit het zadel kunnen duwen.

Dirk Van Bruysel

“We hebben nu een 39 op 39 laten optekenen en dat is een mooi rapport”, weet coach Stefan Van Dender. “De kloof met Sinaai bedraagt nu acht punten en er staat op de voorlaatste speeldag nog een onderling duel op de agenda. Sint-Gillis-Waas en Schoonaarde volgen op dertien punten. Er zijn nog achttien punten te verdienen, dus het schip is nog niet in de veilige haven. We blijven op onze hoede. Wat de wedstrijd zelf betreft, zag ik dat we tegen Kieldrecht voortdurend controle over het gebeuren hadden. We brachten stevig en verzorgd voetbal en scoorden snel. Na de rust hebben we onze voorsprong kunnen verdubbelen, waarna Kieldrecht beter in de wedstrijd kwam. Zij vergaten echter te scoren, terwijl wij steeds vrij gecontroleerd bleven voetballen. Kieldrecht speelde alleszins ook een sterke wedstrijd, maar wij konden de doelpunten maken.”

Nederig KSK Kieldrecht

“Doorslaar was beter en heeft dus verdiend gewonnen”, zegt Kieldrecht-coach Tonny Pollet. De trainer vindt Doorslaar trouwens de beste ploeg van de reeks. “Doorslaar is een uitgekookte ploeg. In de eerste helft kwam een verre inworp bij Timothy Van Laecke. De topschutter had zich nog niet laten zien, maar prikte toch meteen de openingstreffer binnen. Nadien noteerde ik veel middenveldspel zonder doelkansen. Na de rust verdubbelde Erkoç in de rebound de score. Wij hebben dan even volop gedrukt, maar het derde doelpunt viel aan de overkant na een snedige counter. Tegen dit Doorslaar was niets te beginnen. Dat wij bovenaan blijven meedraaien is een feit, maar dat we ook nederig moeten zijn hebben we al ondervonden. Nu moeten we volop mikken op een plaatsje in de eindronde, maar om dat voor mekaar te krijgen wordt het nog knokken. ”

Aangeboden door onze partners