Werkmier Vladi Van De Wiel switcht bij KSV Oudenaarde tussen het middenveld en de verdediging: “Polyvalentie is op dit ogenblik een troef”

Vladi Van De Wiel is de ultieme teamspeler: “Mij maakt het niet uit waar de coach me uitspeelt.”© Geert De Rycke

Oudenaarde -

Hoe langer een zegereeks loopt, hoe dichter de eerste nederlaag komt. Dat kon KSC Dikkelvenne in het Burgemeester Thienpontstadion in Oudenaarde ervaren. Vladi Van De Wiel (22) was ook nu de onverbeterlijke werkmier van KSV Oudenaarde. Eerst op het middenveld en dan als verdediger. Polyvalentie is een troef van Van De Wiel.

Freddy De Geest

Enkel de meest optimistische supporters van Oudenaarde gaven na twintig minuten nog een cent voor de kansen van hun ploeg tegen een op dat moment zwierig KSC Dikkelvenne. “Van een videoanalyse wisten we dat de tegenstander altijd scherp begint. We kregen de eerste minuten geen vat op de bal. Het overwicht van de bezoekers resulteerde niet in een karrenvracht aan kansen. Van Vaerenbergh kopte over, maar verder kwam Dikkelvenne niet”, zegt Vladi Van De Wiel. “Wij kwamen geleidelijk aan in de match. We begonnen meer duels te winnen en veroverden snel de tweede bal. Na een foutje van doelman Gabriël ging de bal op de stip. Matt Demets klaarde de klus. Lang konden we niet genieten van dat doelpunt. De 1-1-ruststand zorgde niet voor gemor in de kleedkamer. We pepten elkaar op om er in de tweede helft vol voor te gaan”, laat de spraakwaterval optekenen.

Oudenaarde trok na de rust het werkplunje aan en stroopte de mouwen op. De bezoekers slaagden er niet meer in om het goede niveau van de eerste twintig minuten weer op te pikken. “Indien we het vierde kwartier konden overleven, zag ik het wel zitten. Wij werden sterker en namen de controle over. Na de 2-1 kregen wij een boost. Als team hebben we gevochten voor de drie punten. De inbreng van de wisselspelers was ook belangrijk. Nadat Nathan Mingiedi op het veld kwam, die de geblesseerde Gilles Van Herreweghe verving, werd ik rechtsachter. Mij maakt het niet uit waar de coach me uitspeelt. Polyvalentie is een troef. Waar men me nodig heeft, spring ik wel in.”

Begint te draaien

Oudenaarde herademt na twee overwinningen op rij. “Het begint te draaien. Dat we geblesseerde spelers recupereren, zorgt ervoor dat er meer concurrentie is. Het belang van een sterke bank is tegen Dikkelvenne nogmaals bewezen. De kloof met de echt bedreigde ploegen is nu iets groter, maar mathematische zekerheid over het behoud is er nog niet. Onze volgende wedstrijd spelen we in Ruddervoorde tegen Jong Cercle. Thuis kregen we een stevig pak voor de broek (2-5). Wedstrijd na wedstrijd moeten we proberen punten te sprokkelen tot we de veilige haven hebben bereikt. Tegen Jong Cercle recupereren we Lorenzo Heirwegh na schorsing.”

Aangeboden door onze partners