Graag pikant of liever een klassieke pad thai?: Tookta (43) brengt Thaise keuken naar Zwijnaarde

Uitbaatster Tookta (43) voor haar nieuwe take-awayzaak.© fvv

ZWIJNAARDE -

De liefhebbers van de Thaise keuken hebben er met Le Zab een nieuw adresje bi in Zwijnaarde. Tookta Unsamrong (43) opende eind februari een nieuwe take-awayzaak met verse, authentieke gerechten. “Ik wil de echte Thaise keuken aanbieden.”

Laura Moens

Haar persoonlijke favoriet is een Pad Kha Prow, een wokgerecht met look, chili, vlees en Thaise basilicum. “Ik hou wel van een pikant gerecht”, lacht de uitbaatster. Met Le Zab, wat ‘lekker’ in het Thais betekent, brengt de 43-jarige Tookta Unsamrong authentieke Thaise keuken naar Zwijnaarde.

Enkel take-away, want een restaurant zag de uitbaatster niet zitten. “Ik doe het allemaal alleen en wil graag nog wat tijd voor mijn gezin. Ik heb in het verleden een Thais restaurant gehad, maar ik kon dat niet blijven bolwerken. Ik heb twee jonge kinderen die ik ook veel aandacht wil geven, vertelt ze.

Foodtruck in Zweden

Tookta heeft intussen al heel wat horeca-ervaring. Ze had niet alleen een Thais restaurant, maar baatte ook een foodtruck in Zweden uit. “We zijn intussen zes maanden terug in Gent, maar trokken voor de job van mijn partner drie jaar naar Zweden. Ik nam daar even gas terug, maar merkte al snel dat ik het koken miste”, gaat Tookta verder. “Dus kochten we daar een foodtruck zodat ik mijn passie kon verderzetten.“

Eens terug in België wou de uitbaatster graag opnieuw vanuit een foodtruck werken. “Je hebt alles in één ruimte: lekker compact en makkelijk om te poetsen“, lacht Tookta. “Maar ik kreeg geen vergunning van de stad om die voor mijn deur neer te zetten.” (Lees verder onder de foto)

Tookta kookt vanuit haar veranda.© fvv

Uitgebreide menu

Tookta werkt nu vanuit de veranda aan de achterkant van haar huis. De menu is uitgebreid. Soepen, rijstgerechten, wok of noedels: je kan er van alles krijgen. Klanten kunnen telefonisch of via e-mail gerechten bestellen en later komen ophalen. “En misschien zet ik in de zomer wel tafeltjes in de tuin zodat de mensen toch ter plaatse kunnen eten”, zegt de uitbaatster.

En de Thaise keuken wordt gesmaakt. “Donderdag, vrijdag en zondag zijn enorm druk. Dan staat mijn telefoon bijna niet stil”, vertelt ze enthousiast. “Ik vind het belangrijk om verse gerechten aan te bieden en ben dan ook heel blij dat het in de smaak valt.”

INFO: www.lezabthai.be. Hutsepotstraat 3, 9052 Zwijnaarde. Open van maandag tot vrijdag tussen 11.30 uur tot 14 uur en 18 uur tot 21 uur. Zondag open tussen 18 uur en 21 uur. Gesloten op zaterdag.

Aangeboden door onze partners