Voetbal Provinciale Oost-Vlaanderen

IN PROVINCIALE IS HET OOK PLEZANT: De zwanenzang in de Meesterstraat, veertig uur voetbal voor Zenzy Van Der Biest en de 0-4 na acht minuten

Jordy Van der Heggen (links), Zenzy Van Der Biest (rechtsbeneden, in het blauw) en gefrommel tijdens Sint-Niklaas - Vlaamse Ardennen.© Geert De Rycke/Erik Westerlinck

Oost-Vlaanderen -

In provinciale is het ook plezant. Vraag dat maar aan Thibaut Vanhuffel die voor VSV Gent B maar liefst zes keer raak trof op bezoek bij FC Gent City. In de hoogste provinciale reeks prijkt KVV Sint-Denijssport alweer alleen op de eerste plaats en in 4D werd de topper tussen KSK Vlierzele en JFC Baasrode een heus spektakelstuk. Jawel, het is weer tijd voor onze wekelijkse afspraak met de échte voetbalhelden van Oost-Vlaanderen.

Stefan Smet

1. Veertig uur voetbal voor Zenzy Van Der Biest

Zenzy Van Der Biest (4C) ging al voor dit weekend ruim aan de leiding met 2310 speelminuten. De speler van FC Bonanza, die net als zijn vader en ex-doelman Hans al jarenlang aangesloten is bij de club uit Lierde, sprokkelde ook op bezoek bij Opbrakel nog eens negentig minuten extra. Zo telt hij nu al 2.400 minuten en dat is het meeste van alle spelers in de Oost-Vlaamse provinciale reeksen. Opvallend: in de meeste reeksen telt de koploper slechts 2.160 minuten.

2. Cedric Pauwels en Ruben Deleu zorgen voor doelpuntenfestijn

Er stonden zaterdagavond vier duels geprogrammeerd in 3A en dat waren stuk voor stuk wedstrijden waar de aanwezige toeschouwers verwend werden met een karrenvracht aan doelpunten. Zo won VK Watervliet onder impuls van een ontketende Cedric Pauwels die vier keer raak trof, met 6-0 van KSK Vinderhoute, terwijl Evergem-Center met 0-5 won in Zomergem.

Leider Evergem 2020 haalde het vlot met 4-1 van Belzele-Evergem. De grootste doelpuntenproductie viel te noteren bij Muide-Hansbeke, waar er na negentig minuten maar liefst 1-7 op het scorebord stond. Hier was Ruben Deleu, goed voor een hattrick, de grote uitblinker bij de bezoekers.

3. Zo dichtbij, maar toch zo ver weg

SKN Sint-Niklaas beleefde een ware tantaluskwelling zondagmiddag. De puntenloze rode lantaarn ontving KSK Vlaamse Ardennen voor de wekelijkse pandoering, maar niets bleek minder waar. Na 54 minuten stond een vinnig spelende thuisploeg zowaar op een 2-0-voorsprong. Voetbalminnend Vlaanderen in rep en roer, maar na een dik uur brachten doelpunten van Gassama en Deviaene de bezoekers op gelijke hoogte. Vlaamse Ardennen wilde kost wat kost niet de eerste ploeg zijn die punten liet liggen tegen Sint-Niklaas en mocht diep in de blessuretijd aanvoerder Cadron bedanken, die voor de 2-3 tekende. Meteen einde verhaal voor De Klaasjes in eerste provinciale, die de degradatie nu niet meer kunnen ontlopen.

4. Goed begonnen is half gewonnen

2-13, het duel tussen Standaard Michelbeke B en Racing Mater leverde best wel hallucinante cijfers op in 4C. Zo stond het na amper acht minuten al 0-4. Mater trof uiteindelijk dus dertien keer raak en moest hiervoor uiteindelijk toch vooral het duo Jordy Van der Heggen-Glen Schiettecatte danken. Beide Mater-spelers hadden met respectievelijk vier en drie doelpunten een heel groot aandeel in de zege van de bezoekers op bezoek bij de kansloze hekkensluiter.

5. De zwakke plek van VC Herzele-Ressegem B

Zondagmiddag eindigde het duel tussen koploper KSK Vlierzele en naaste achtervolger KFC Baasrode op een 4-4-gelijkspel. In de stand blijft het verschil tussen beide titelconcurrenten dus onveranderd op vijf punten. Nummer drie TK Meldert B, dat met 0-5 won van Massemen B, volgt nu op acht punten van Vlierzele. In dezelfde reeks won rode lantaarn Koboz United eindelijk nog eens! Het werd 2-1 tegen VC Herzele-Ressegem B en zo behaalden de Aalstenaars hun derde overwinning en negende punt. De laatste zege van Koboz dateerde trouwens van 19 november, toen werd het 0-9 op bezoek bij… jawel, Herzele-Ressegem B.

De beste schutter van Oost-Vlaanderen

Thibaut Vanhuffel is zonder twijfel de meest opvallende stijger in de topschutterstand. De spits van VSV Gent B trof op bezoek bij FC Gent City zes maal raak en telt nu 36 doelpunten. In dezelfde reeks trof Mehmet Kutlu tweemaal raak, hij staat nu op 30 goals. Thijs De Leeuw kwam door het forfait van FC Kluisbergen B dit weekend niet in actie, terwijl ook Hugues Van Holderbeke dit weekend niet kon scoren voor Oostakker. Jesse Brouwers scoorde wel weer twee keer voor Evergem 2020. Zo verkleint hij ook zijn achterstand op Van Holderbeke en De Leeuw. Bij SKL Doorslaar trof Van Laecke ook weer raak, hij telt nu ook al 35 doelpunten.

42: Hugues Van Holderbeke (SKV Oostakker, 4A)

41: Thijs De Leeuw (Kluisbergen Sport B, 4C)

40: Jesse Brouwers (Evergem 2020, 3A)

36: Thibaut Vanhuffel (VSV Gent B, 4A)

35: Timothy Van Laecke (SKL Doorslaar, 2C)

31: Jasper Paternoster (FC Bonanza, 4C)

30: Mehmet Kutlu (VKA Middelburg, 4A), Ruben Deleu (VVE Hansbeke, 3A) en Brian Vandenbossche (SV Sint-Anteliks A, 3D)

29: Louis Thyssen (Sp. Sint-Gillis-Waas, 2C)

27: Renko Van Acoleyen (KFC Baasrode, 4D)

26: Dieter De Mulder (Gavere-Asper, 3B), Daoud Mahli (FCLC Ronse, 4C), Ismail Ben Ayad (Blauw-Wit Temse, 4E) en Josse Vekeman (HT Zwijnaarde, 3B)

25: Jonathan Ulens (SK Munkzwalm, 1), Dylan Verstraeten (FC Sint-Kruis-Winkel, 3A) en Gilles Dentijn (Jong Zulte A, 3B)

24:Gianni Peeters (Bosdam-Beveren, 4E)

23: Pieter Cornelis (VC Zwijnaarde, 3B), Thibeaux Van Nuffel (VCE Houtem B, 4D) en Quinten De Muer (FCG Sint-Laureins, 2A)

22: Stijn De Wilde (Standaard Muide, 3A) en Egon Pletinckx (VK Ninove B, 3D)

21: Rune Van De Moere (FCG Sint-Laureins B, 4A), Perparim Prekadini (SK Herdersem), Florian De Paepe (KESA Bottelare A, 3B), Gregory Vermeeren (Standaard Muide, 3A) en Kevin Sa Faria (Rangers Opdorp, 3E)

20: Mathis De Schamphelaere (VC Zevergem Sp., 4B), Dante Meul (Blauw-Wit Temse, 4E) en Korneel Merchiers (WK Sint-Goriks, 4C)

19: Gilles De Decker (FCG Sint-Laureins B, 4A), Cedric Pauwels (WK Watervliet, 3A), Gauthier Lauwers (VC Nazareth-Eke A) en Jarno De Vogelaere (Mater, 4C)

Wat u dit weekend vooral in de gaten moet houden

* KVV Sint-Denijssport is los! Na een 1-2-zege op bezoek bij Eendracht Zele, is de promovendus opnieuw alleen leider. DT Borsbeke telt één punt minder. Komende zondag treffen beide teams elkaar in Sint-Denijs-Westrem. Nummer drie KSK Beveren, dat twee punten minder telt dan Sint-Denijssport, ontvangt dan KSK Vlaamse Ardennen.

* FC Latem staat nog steeds alleen aan de leiding in 2A. Komend weekend gaan de fiere leiders op bezoek bij runner-up FC Destelbergen, dat drie punten minder telt dan Latem.

* In 4E nadert de titelstrijd stilaan haar apotheose. Leider Blauw-Wit Temse won met 0-9 in en tegen Sint-Pauwels. Achtervolger FC Hoogeinde haalde het nipt met 0-1 tegen PD Kruibeke. Met nog zes duels op het programma telt Temse nog steeds vijftien punten meer dan Hoogeinde. De champagne staat ongetwijfeld al gekoeld in Temse dat volgend week SKN Sint-Niklaas B ontvangt, terwijl Hoogeinde dan weer Vos Reinaert ontvangt.

Aangeboden door onze partners