Bayern-doelman houdt woord na miraculeuze redding van verdediger, maar 700 kilogram chocolade raakt niet tot bij Matthijs de Ligt

Bayern München-verdediger Matthijs de Ligt deed vorige week een ultieme redding net voor de doellijn na een foutje van zijn doelman tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain. De Duitsers gingen uiteindelijk naar de kwartfinales en Bayern-keeper Sommer wilde zijn verdediger “met een vrachtwagen vol chocolade voor zijn deur” bedanken. Die belofte kwam de Zwitser na, alleen is de bestelwagen met het snoepgoed uiteindelijk niet bij De Ligt geraakt.

Jonas WithouckBron: De Telegraaf

Sommer stuurde daadwerkelijk namens een Zwitserse chocoladefabrikant een bestelwagen richting München, vol met 700 kilogram aan repen. De chauffeur maakte een rit van drie uur, totdat hij echter te horen kreeg dat hij geen toegang kreeg van de Duitse club, zo meldt Münchner Merkur.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voordat de chauffeur met de repen chocolade terugkeerde naar Zwitserland, besloot hij al de lekkernijen te doneren aan de lokale voedselbank, de Münchner Tafel. Daar waren ze vanzelfsprekend niet op de hoogte van de eerder gemaakte belofte, maar dat maakte ze niet minder blij. Zo wordt de chocolade dus verdeeld onder de inwoners van de Beierse hoofdstad.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners