Voetbal 2de provinciale B WS Houthulst

Wie anders dan Michaël Vandemaele bezorgt Houthulst een vooroorlogse 4-6-stuntzege bij leider Bredene: “Ik voel me geweldig bij Woudsport, dat mag toch?”

Michaël Vandemaele wil zich gewoon amuseren op en naast het voetbalveld.© Marnix Goemaere

Weinig ploegen zullen er na het lopende seizoen prat op kunnen gaan dat ze 4 op 6 haalden tegen Bredene, maar Houthulst slaagde daar alvast in. Zondag won Woudsport zelfs met een vooroorlogse 4-6 op het veld van de leider.

Benny Lingier

Bij een 4-4-stand zette Michaël Vandemaele met twee goals de kustploeg knock-out. “Aan de rust stond het 3-4. In drie kwartier werd de bal zeven keer tegen de netten getikt. Dat is uitzonderlijk. Na de 4-4 maakte ik de job af na uitstekend voorbereidend werk van het team”, zei Vandemaele, die vaak de opmerking krijgt dat hij een stuk hoger actief had kunnen zijn. “Ik koos voor voetbal als hobby en in Houthulst voel ik me goed, dat mag toch? Meer dan me amuseren en een pintje drinken na afloop hoeft het voor mij niet te zijn. Ik speel voor het plezier en ben zeker van mijn plek. Als schrijnwerker heb ik een zwaar beroep en soms mis ik een training. Houthulst maakt daar geen staatszaak van, zoiets wordt met de mantel der liefde toegedekt. Een bende die zó voor mekaar door het vuur gaat, maakte ik zelden of nooit mee. Daarom voel ik me hier geweldig. Ik ben trouwens pas 25 jaar. Er zit zeker nog geen sleet op.”

Nog zwaar vierluik

“Historische cijfers”, reageerde T1 Kevin Vanthourenhout na de 4-6-zege. “Dit zullen we niet vaak meer meemaken, en zeker niet tegen een toekomstige kampioenenploeg. We scoorden drie keer op corner, één keer op vrijschop en twee ‘gewone’ goals van Michaël Vandemaele. Ondanks de zeven gele kaarten verliep de match erg sportief en achteraf ging het er gemoedelijk aan toe. Nooit eerder haalde ik 12 op 12 in mijn trainerscarrière, zelfs niet toen ik de titel pakte met Merkem. De top drie beet in het zand, waardoor Club Roeselare, Zwevezele, Koekelare en wij naderden. Wij staan nu vierde, op twee punten van Jong Male. Deelname aan de eindronde zou aangenaam zijn, maar het hoeft niet per se. Al zouden we natuurlijk wel ontgoocheld zijn als we er naast grijpen. Na Bredene, in principe de moeilijkste match, volgt er nog een zwaar vierluik met Zwevezele, Lichtervelde, Ardooie en Male. Zwevezele is absoluut nog niet dood en één van de sterkste ploegen die we ontmoetten. Het is een ploeg met veel beweging geleid door T1 Christoph Vanderpoorten, die we goed kennen en respecteren. Hij is de stiefvader van onze Mathieu Grymonprez, wat de match een extra tintje geeft.”

Aangeboden door onze partners