Voetbal 4de provinciale D Steenokkerzeel VO B

Met Luca De Smit (23) heeft Steenokkerzeel B de juiste man op de juiste plaats gevonden: “Trainer zijn is mijn passie”

Luca De Smit is naast speler-trainer bij Steenokkerzeel ook trainer bij de U7 van OHL.© Vel

Bij Steenokkerzeel B staat net als bij Club Brugge dit seizoen al de derde trainer aan het roer. De club begon aan de voorbereiding met Rudi Olijslagers, maar die gaf er bij het begin van competitie de brui aan. De toen geblesseerde Mika Cleda nam tijdelijk over, maar hij had niet de ambitie om de job verder te blijven doen. Met Luca De Smit heeft de B-ploeg van Steenokkerzeel sinds oktober een erg jonge en ambitieuze speler-trainer.

Bart Devaere

Met Luca De Smit heeft Steenokkerzeel B de juiste man op de juiste plaats gevonden. De Smit is bezeten van het spelletje en is naast speler en trainer van Steenokkerzeel ook nog coach van de U7 elite van OHL. “Als voetballer zag het er allemaal ook wel veelbelovend uit voor mij”, vertelt de 23-jarige De Smit. “Mijn jeugd bracht ik door bij Woluwe-Zaventem en ik speelde daarna bij Grimbergen. Mijn eerste stappen in het eerste elftal zette ik onder Bruno Versavel bij Sterrebeek, maar een blessure gooide roet in het eten. De goesting was toen wat over, tot ik vorig seizoen opnieuw wou gaan voetballen. Via een kameraad belandde ik bij Steenokkerzeel.”

“Ik speel nu nog louter voor het plezier, want ik beschouw mijn belangrijkste taak in het voetbal het coachen van de U7 elite van OHL. Kleine gasten op weg zetten naar een mogelijks mooie carrière als voetballer is een passie die ik met veel enthousiasme beleef. Met de onderbouw van OHL behoren we tot de top in België. We kunnen dan ook wekelijks onze voet zetten naast kleppers als Anderlecht en RC Genk. Dat geeft veel voldoening. Na de trainingen van OHL rijd ik op dinsdag en donderdag door naar Steenokkerzeel om ook daar de trainingen te leiden. Ik doe dit sinds oktober, toen Mika Cleda het welletjes vond en zich opnieuw als speler wou uitleven. Ik moet zeggen dat ook deze taak mij enorm bevalt.”

“We beschikken over een heel sterke vriendengroep die weliswaar veel verliest maar die zich elke week voor 100% geeft”, besluit Luca De Smit. “In de tweede periode hadden we te maken met wat geblesseerden, maar dat euvel is nu voorbij. Op training zijn we steeds met dezelfde veertien spelers, zodat er ook in de week aan de groepsgeest kan gewerkt worden. Onze overwinning bij titelkandidaat Tervuren-Duisburg is zeker een bewijs dat we ondanks onze voorlaatste plaats geen te onderschatten team zijn wanneer we voltallig zijn.”

Aangeboden door onze partners