Voetbal 2de provinciale A FC Lembeke

FC Lembeke en Mattice Dossche verpletteren titelkandidaat FCG Sint-Laureins: “Hadden rekening te vereffenen”

Mattice Dossche legde er vier in het mandje: “De ploeg staat altijd voorop, maar ik ben tevreden dat ik mijn statistieken kon opvijzen.”© Marc Van Hecke

Lembeke -

FC Lembeke is uitstekend aan het derde periodekampioenschap begonnen. Lembeke haalde afgelopen zondag zwaar uit door met 1-7 titelkandidaat FCG Sint-Laureins opzij te schuiven. Mattice Dossche scoorde viermaal voor Lembeke, dat haar vierde plaats in de rangschikking kracht bijzette en bijna verzekerd is van deelname aan de eindronde.

Johan Polet

“We zaten tegen Sint-Laureins onmiddellijk goed in de wedstrijd”, weet Dossche. “Ik kopte vroeg raak na een door een thuisverdediger verlengde inworp. Lieven Maes verdubbelde in het tweede kwartier via een fraaie individuele actie onze bonus. Kort voor de rust werd Quinten De Muer (topschutter van Sint-Laureins) rechtstreeks uitgesloten na een dispuut met Jonas Van Braeckel. We hadden in de tweede helft met de handrem op kunnen spelen en onze 0-2-voorsprong verdedigen. We kozen ervoor om verder op ons elan door te gaan. Ik trof een tweede keer raak na een hoekschop. Onze opponent scoorde tegen via een strafschop, maar die treffer kon ons niet verontrusten. We vonden in de laatste tien minuten nog driemaal de weg naar doel, waardoor er ruime cijfers op het bord kwamen. We hadden tegen Sint-Laureins nog een rekening te vereffenen want verloren er vorig seizoen met 7-1.”

“De ploeg staat altijd voorop, maar ik ben tevreden dat ik mijn statistieken kon opvijzen”, zegt Dossche. “Ik scoorde 7 goals in 21 matchen waarmee ik niet honderd procent tevreden kon zijn. Ik scoorde vorig weekend een hattrick tegen FCE Meetjesland en viermaal tegen Sint-Laureins. Ik heb mijn totaal in twee matchen verdubbeld, waarmee ik wel kan leven.”

Hard werken

“Ik ben voorlopig niet bezig met een eindrondeticket”, blikt Dossche vooruit. “We hadden op de twintigste speeldag de tweede periodetitel op zak kunnen stoppen, maar verloren toen bij FC Sleidinge. Hard werken is de boodschap want er wacht ons een zwaar programma. We krijgen zondag het bezoek van SVK Maldegem, wat altijd een geladen wedstrijd is. We nemen het nadien op tegen onder meer de titelkandidaten FC Latem en FC Destelbergen. Hopelijk kunnen we onze goede flow nog enkele weken aanhouden.”

Aangeboden door onze partners