Wielrennen Elite Danilith Nokere Koerse

Otto Vergaerde via Nokere Koerse naar de Primavera: “We proberen op de Nokereberg Edward Theuns in stelling te brengen”

Otto Vergaerde kende weinig geluk in het voorjaar en brak zijn sleutelbeen na een valpartij in de Ster van Bessèges. “Het gaat er tegenwoordig zo nerveus aan toe dat valpartijen niet uit te sluiten zijn.”© Marc Van Hecke

Melle -

Als de weergoden een beetje hun manieren houden, is het woensdag opnieuw feest op de Nokereberg. Vorig jaar sprintte streekrenner Tim Merlier er zich de zevende hemel in. De Belgische kampioen van Soudal – Quick-Step is opnieuw de te kloppen renner. Otto Vergaerde (28) stapte ziek uit Parijs-Nice, maar verschijnt aan de start in Deinze. Daarna vliegt de Mellenaar van Trek-Segafredo naar Milaan voor Milaan-Sanremo.

Freddy De Geest

Het zat dit seizoen nog niet mee voor Otto Vergaerde. In de eerste rit van de Ster van Bessèges smakte Vergaerde tegen het tarmac. Diagnose: sleutelbeenbreuk. “Dat kan gebeuren en het is pas de eerste keer dat ik het voorheb”, relativeert de Mellenaar. “Ik ken collega’s die al meer breuken opliepen. Het gaat er tegenwoordig zo nerveus aan toe dat valpartijen niet uit te sluiten zijn. Wil je je plaats opeisen voorin in het peloton, dan moet je mee in dat gevaarlijke verhaal. Ik had een goede voorbereiding en begon met veel vertrouwen aan het seizoen. Wanneer je na de eerste koers al aan de kant staat, is dat balen. Ik hervatte in Le Samyn, maar haalde er het einde niet. Parijs-Nice heeft sowieso deugd gedaan. Ik kon mijn ding doen in dienst voor Mads Pedersen. Onze kopman won een rit en werd nog eens tweede en derde. Missie geslaagd”, blikt Vergaerde met een voldaan gevoel terug.

Vergaerde haalde wel het einde van de slotrit in Nice niet. “Binnen de ploeg waren er plots enkele zieken en ik had ook prijs. Vooral hinder aan de luchtwegen stoorde. Ik denk niet dat het mijn deelname aan Nokere Koerse in gevaar zal brengen. Normaal gezien zou ik van Nice naar Milaan doorgereisd zijn, maar ik verkoos om eerst in eigen streek Nokere Koerse te rijden. Met Edward Theuns hebben we een kans op een mooi resultaat. Tim Merlier kloppen is wel niet de meest simpele opdracht. Tim maakte echt indruk in Parijs-Nice. Donderdag vlieg ik dan door naar Milaan. In Milaan-Sanremo hebben we met Jasper Stuyven en Mads Pedersen twee speerpunten. In de Primavera gaat het in de eerste uren vaak heel traag. De hectiek begint eens de Capi’s zich aandienen.”

De Giro

Tot en met Parijs-Roubaix werkt Vergaerde alle voorjaarsklassiekers af. Na het klassieke voorjaar staat de Giro d’Italia op zijn programma. Vorig jaar kon hij er al van proeven en het smaakte naar meer. “Vanaf nu wordt het bittere ernst. De topwedstrijden volgen elkaar in versneld tempo op. Gezond blijven is nu het belangrijkste, want corona duikt opnieuw overal op. Michael Matthews testte positief. We reden samen in Parijs-Nice. Hopelijk blijft het bij mij beperkt tot een verkoudheid. Dinsdag wip ik nog eens de fiets op om de benen los te gooien. Het weer nodigt niet echt uit om de baan op te gaan, maar het zal moeten”, toont Vergaerde, die vaak met Theuns en Benoot traint, veel beroepsernst.

Aangeboden door onze partners