Voetbal 1ste provinciale HRS Haasdonk

Jong HRS Haasdonk klimt na zege tegen FC Kleit op in de rangschikking: “Matchwinnaar Zenz Raaymakers is amper zestien”

Over het behoud bouwt HRS Haasdonk-coach Maarten De Landtsheer nog wat voorzichtigheid in: “In de wetenschap dat er nog achttien punten te winnen zijn, voel ik me nog niet echt veilig.”© Erik Westerlinck

Beveren-Waas -

Met een magere, maar welverdiende overwinning tegen FC Kleit zet HRS Haasdonk zijn opmars verder. Het team van Maarten De Landtsheer lijkt stilaan in de veilige haven te komen. “Toch blijf ik op mijn hoede. Veel hangt af van het aantal zakkers in derde afdeling”, waarschuwt Maarten De Landtsheer.

Dirk Van Bruysel

“Om te weten hoeveel dalers er dit jaar zullen zijn, is het uitkijken naar het aantal ploegen dat in eerste nationale zakt”, geeft De Landtsheer mee. “Momenteel is er geen enkel Waalse ploeg die zal degraderen en dat houdt in dat er in derde afdeling vier ploegen een stapje terug moeten zetten. Gezien Eendracht Aalter en KVE Drongen op weinig benijdenswaardige plaatsen staan, zou het kunnen dat er in Oost-Vlaanderen liefst vijf ploegen naar tweede provinciale worden teruggewezen. In dat scenario is plaats twaalf nog een degradatieplaats en ik moet dat onderaan alle ploegen erg dicht bij elkaar blijven hangen. We hebben momenteel slechts vijf punten meer dan het nummer twaalf SK Denderhoutem. In de wetenschap dat er nog achttien punten te winnen zijn, voel ik me nog niet echt veilig. Bovendien hou ik ook rekening met de kalender van de ploegen onder ons. De ploegen die nog tegen SKN Sint-Niklaas moeten, hebben veel kans op puntenwinst. We moeten nog wel wat punten pakken vooraleer we zeker zijn van het behoud.”

Oud zeer

“We zullen het dus voetballend moeten doen”, weet de coach. “Tegen Kleit behaalden we alleszins een mooie overwinning. Kleit is een geoliede ploeg, met veel ervaring en power. Toch hebben wij met onze jonge bende getoond dat we voetballend meer in huis hebben. Net voor het uur namen we verdiend afstand. Nadien zijn we wel vergeten om de kloof verder uit te bouwen. Dat is stilaan een oud zeer aan het worden. We scoren toch zo moeilijk. Bovendien hebben we nog niet de maturiteit om een match dood te maken en zo zijn we al heel wat punten verloren. Ook tegen Kleit hadden we in de slotfase wat geluk en kregen we hulp van het doelhout. Maar kom, geluk hoort er misschien bij want vorige week tegen SK Berlare incasseerden we ongelukkig de gelijkmaker.”

“Dat gebrek aan leepheid heeft ons dus al wat punten gekost, maar we blijven positief. Zo voetbalden we tegen Kleit met een piepjonge ploeg prille twintigers en tieners. De matchwinnaar Zenz Raaymakers is amper zestien. Talent hebben we, maar ik hoop alleen dat we eens een reeksje kunnen neerzetten”, besluit de coach.

Aangeboden door onze partners