DE FOLDERVRETER. “Stakingen maar ook stuntprijzen bij Delhaize en nu al een deal voor de zomer”

© Nieuwsblad

Elke week zit je brievenbus of mailbox vol met folders en aanbiedingen. Veel te veel om het bos nog door de bomen te zien. Wat zijn de topdeals én wat zijn de addertjes onder het gras. Ik check het wekelijks voor u. Deze week regent het niet alleen stakingen maar zowaar ook grote kortingen bij Delhaize, vind ik al een topdeal voor deze zomer én is het ook het ideale moment om scheermesjes te kopen.

Chris Snick

De folder van Delhaize staat vol ‘1+1-promo’s’, maar de strafste staat op de laatste pagina© red

Het gaat niet goed bij Delhaize, sociale onrust en stakingen, maar daar merk je niets van in de folder. Of zijn ze bezig met een charmeoffensief? Wat het ook is, in hun folder regent het ‘één plus één-acties’. In geen tijden lijken er nog zoveel straffe promo’s te zijn geweest. Het toetje staat op de laatste pagina: een ‘één plus twee’ op vaatwastabletten van Sun. Maar is de actie ook de moeite? Voor de tabletten met citroengeur betaal je nog 19 cent het stuk. Bij Bol.com hebben ze dezelfde in een grote kwartaalbox met daarin liefst 90 stuks. “Je bespaart 50 procent”, staat er nog bij. Toch tel je er 27 cent per tablet neer. Carrefour verkoopt deze ook en heeft er geen promo op lopen. Kostprijs: 59 cent per stuk. Geen idee dus of dit een charmeoffensief is van Delhaize, maar deze promo is alvast charmant.

LEES OOK. Overleg tussen directie Delhaize en vakbonden al na kwartier afgelopen: “Wat er gebeurd is, kunnen we niet pikken”

Wie (klein)kinderen én een tuin of terras heeft, kan nu al een deal doen voor de lente of zomer. Bij Hypercarrefour, dus niet bij de kleinere Carrefour-winkels, staat er een speelhuisje van Smoby in promo. Je krijgt 50 euro korting waardoor je nog 79 euro betaalt in de plaats van 129 euro. Het ziet er alvast een mooie deal uit. Maar toch even checken of dat ook zo is. Kost zo’n huisje zonder promo inderdaad 129 euro?

Bij Hypercarrefour krijg je tot en met maandag 27 maart 50 euro korting op dit speelhuisje© red

Bij Hubo vind ik het wel degelijk terug tegen die prijs, bij Bol.com vragen ze er zelfs 158 euro voor. Lidl heeft ook een speelhuisje van Smoby in de folder staan voor 99,99 euro, maar dat is een ander model én het kost ook nog steeds meer dan de promo bij Hypercarrefour die niet enkel deze, maar ook volgende week loopt.

LEES OOK. Kies je vandaag variabele of vaste rente voor jouw woonlening? “Verdubbeling rente niet realistisch”(+)

Scheermesjes lijken bij momenten wel uit puur goud gemaakt te zijn, zo duur zijn ze. Daarom moet je ze kopen wanneer ze in promo staan. Nu is er bij Kruidvat een ‘twee plus twee-actie’ voor Gillette waardoor je bijvoorbeeld voor de mesjes van het type Fusion5 nog 3 euro het stuk betaalt.

Bij Kruidvat is er een ‘twee plus twee-actie’ op Gillette© red

En dat is weinig. Want zowel bij Albert Heijn, Carrefour, Colruyt als Delhaize kamperen de prijzen allemaal rond de 5 euro het stuk. Omdat de Foldervreter natuurlijk ook een vrouwelijk publiek heeft, heb ik ook de prijzen even gecheckt van de mesjes van het type Venus. En jawel, ook voor die is de promo de moeite waard.

Nog folders lezen?

* Albert Heijn

* Aldi

* Colruyt

* Okay

* Spar

* Match

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt