Voetbal 1ste nationale KVK Tienen

Tibo Herbots hoopt ook tegen Dessel nul op het bord te houden voor Tienen: “Ik voel dat ik hier al wat stappen vooruit heb gezet”

Tibo Herbots. “Ik ben in juni einde contract en verwacht een gesprek met de club om te kijken wat de bedoeling is.”© Guy Meurs

Precies één maand staat Tibo Herbots intussen onder de lat bij KVK Tienen. Na een flater van Sofiane Bouzian tegen Heist kreeg de 21-jarige goalie opnieuw zijn kans. Na zijn clean sheet vorig weekend tegen hekkensluiter Mandel United, hoopt Herbots dat zondag voor eigen volk te kunnen herhalen tegen Dessel Sport.

René Beelen

“Sofiane en ik werken hard”, zegt Herbots. “We lachen veel onder elkaar, de verstandhouding tussen ons is optimaal. En ergens is het niet meer dan normaal dat er concurrentie is. Dat houdt ons allebei heel scherp. Ik ben uiteraard tevreden dat ik mag keepen, want het is belangrijk om matchritme op te doen. Als je dan zoals zondag de nul houdt, geeft dat een extra boost. Al moet ik ook eerlijk toegeven dat ik tegen Mandel echt niet veel werk op te knappen kreeg. Ik ben tevreden dat ik me hier bij Tienen kan laten zien. Bij Union was ik derde keeper en dat betekende dat ik bij de beloften moest spelen tegen spelers die jongeren waren dan ik. Nu kan ik op een hoger niveau aan het werk en dat komt mijn ontwikkeling als doelman alleen maar ten goede. Ik voel dat ik al wat stappen vooruit heb gezet.”

Na de zes op zes van de voorbije weken gaan ze in Tienen nu uiteraard voor drie zeges op rij. “Vooral in eigen huis mogen we niet onderuitgaan, al mogen we niet denken dat Dessel een makkie wordt. We willen blijven punten pakken, omdat we toch een doel hebben gemaakt van die linkerkolom. We hebben het dit seizoen al best goed gedaan, ook al hebben we niet altijd gekregen wat we verdienden. Mensen mogen natuurlijk ook niet vergeten dat er in onze reeks profploegen zitten zoals Patro Eisden, Francs Borains, Luik, Wezet en La Louvière.”

Autoverkoper

Terwijl bij Tienen de meeste spelers nog een dagtaak hebben, zoals Herbots trouwens. “Ik werk bij een garage in Tongeren als aanspreekpunt bij de verkoop van wagens en doe daarnaast in die zaak nog de administratie. Voor mij is de combinatie job-voetbal goed, omdat we hier alleen ’s avonds trainen. Of ik hier ook komend seizoen nog voetbal? Ik ben in juni einde contract. Ik verwacht een gesprek met de club om te kijken wat de bedoeling is. Nu is het nog wat vroeg, want de competitie duurt toch nog twee en een halve maand.”

Aangeboden door onze partners