Erling Haaland is in de wolken na vijfklapper (en heeft lof voor Kevin De Bruyne): “Ik was zo moe na al die vieringen”

Erling Haaland was de ster van de avond. Het Noorse fenomeen scoorde maar liefst vijf (!) keer voor Manchester City in de terugwedstrijd tegen RB Leipzig. Hij voetbalde de Duitsers zo eigenhandig de vernieling in en schoot City naar de kwartfinale van de Champions League.

Valerie Van Avermaet

A big night”, reageerde een trotse Haaland na de 7-0-zege van City. “Ik hou van deze competitie. Vijf doelpunten, 7-0 winnen in deze competitie - ik ben echt blij. Ik ben zelfs een beetje wazig in mijn hoofd, dus ik herinner me de doelpunten niet,” vertelde hij aan BT Sport. “Ik herinner me dat ik schoot en niet nadacht. Ik was zo moe na al die vieringen.”

“Het was een soort statement om te tonen dat we nog steeds ongelofelijke spelers hebben en tot dit soort dingen in staat zijn in eigen huis. Wat mijn superkracht is? Na vijf doelpunten zou ik zeggen doelpunten maken. Vergeleken met vorig jaar kan City volgens mij nu op een andere manier spelen, met een spits. Dat is wat ik probeer te brengen. Ik vertelde Guardiola toen ik eraf kwam dat ik een dubbele hattrick wilde scoren, maar niks aan te doen”, verwees Haaland nog naar zijn applausvervanging iets voorbij het uur.

LEES OOK.Hij ziet, hij ziet wat jij niet ziet: waarom scherpschutter Erling Haaland zo moeilijk af te stoppen is

Ook Kevin De Bruyne werkte overigens een goede wedstrijd af. Haaland had lof voor zijn ploegmaat: “We hebben maandag op training gewerkt aan druk zetten. Vooral in eigen huis moeten we lopen en druk zetten. We zijn zo goed in het veroveren van de bal en naar voor stormen, vooral als Kevin De Bruyne de bal krijgt en richting doel kan gaan.”

© Action Images via Reuters

Coach Pep Guardiola is onder de indruk van zijn spits: “Als hij nu al die records al gaat breken, dan zou de rest van zijn leven maar saai zijn”

“Wat kan ik zeggen. Zijn cijfers dit seizoen spreken voor zich”, glunderde Pep Guardiola na de wedstrijd. “Het probleem met hem is dat we kritiek krijgen als we geen twee of drie doelpunten maken. Ik heb het al zoveel gezegd, het is een fantastische kerel. Hij brengt vreugde in de kleedkamer en is een meerwaarde voor ons allemaal.”

“Hij is een competitiebeest. Hij is daar, scoorde vijf keer en dat is niet gemakkelijk. Als hij al die records al breekt op zijn 22 à 23 jaar, zal de rest van zijn leven maar saai zijn. Nu heeft hij een doel om beter te doen, hier en bij andere clubs. Daarom wisselde ik hem. Ik wist niet dat Messi vijf keer scoorde tegen Leverkusen, dat vertelden ze me in een interview. Ik wisselde Haaland omdat de wedstrijd gespeeld was. Dan wil ik iedereen laten spelen.”

© AP

Aangeboden door onze partners