Komt er een einde aan het huwelijk tussen Romelu Lukaku en Inter? “Ongeacht zijn prestaties keert hij terug naar Chelsea”

© Getty Images

Romelu Lukaku (29) lijkt na dit seizoen gewoon terug te keren naar Chelsea. De Blues verhuurden hem dit seizoen aan Inter, maar blessures zorgden ervoor dat Big Rom daar voorlopig de hoge verwachtingen nog niet kon inlossen. “Hij is voor één seizoen gehuurd, dus keert hij straks terug naar Chelsea”, klinkt het bij Inter-CEO Giuseppe Marotta.

Jens Jacobs

Het is voorlopig nog niet het seizoen geweest van Romelu Lukaku. De spits van de Rode Duivels keerde afgelopen zomer na een hectisch jaar bij Chelsea door de grote poort terug naar Italië. Twee seizoenen geleden bezorgde hij Inter nog de scudetto door aan de lopende band te scoren. Maar ook in Milaan vlot het dit seizoen niet. Lukaku sukkelde van de ene blessure in de andere. Ook een overvolle agenda (met een WK in december) kwam zijn fitheid niet ten goede.

Er lijkt nu dan ook een einde te komen aan het huwelijk tussen Big Rom en Inter. “Ongeacht zijn prestaties keert hij op 30 juni terug naar Chelsea omdat hij voor één seizoen is uitgeleend”, verklaarde Inter-CEO Giuseppe Marotta bij Sky Sports Italia.

Al houdt de Italiaanse CEO wel de deur op een kier. “Ik moet onderstrepen hoe dit een zeer abnormaal seizoen is. Onze problemen zijn die van andere teams en ik verwijs naar de abnormale timing van het WK: Lukaku is een voorbeeld, zelfs Brozovic is niet in zijn gewone doen”, aldus Marotta. “Beiden kampen met blessures en zijn nog niet goed hersteld. Lukaku vindt niet de competitieve vorm die zijn grote kracht is. Dit is niet de Lukaku die we in voorgaande jaren hebben gezien.”

© REUTERS

Aangeboden door onze partners