Voetbal 2de provinciale B Dosko Kanegem

Dosko Kanegem dankt man van de match Yurgo Filiz voor zijn twee treffers: “Mooi was het absoluut niet, maar alleen de drie punten telden”

Yurgo Filiz scoorde beide Kanegemse doelpunten in de 2-1-zege tegen hekkensluiter Loppem.© Bart Vandenbroucke

Na het 1-1-gelijkspel tegen Lichtervelde moest Kanegem sowieso voorbij Loppem. Dosko slaagde in zijn opzet dankzij twee goals van Yurgo Filiz: 2-1. Met 26 punten heeft de ploeg van T1 Tommy Careel weer wat ademruimte, maar de overlevingsstrijd gaat onverminderd verder.

Benny Lingier

De rangschikking hakte zich in twee. In de linkerkolom wordt er gestreden voor de prijzen, terwijl in de rechterkolom gebikkeld wordt om het behoud. Kanegem deed alvast een goede zaak door rode lantaarn Loppem met 2-1 te verslaan.

“Mooi was het absoluut niet, maar we hielden de drie punten thuis en dat was het belangrijkste”, aldus Yurgo Filiz, man van de match met zijn twee goals. “Luttele minuten na mijn openingstreffer maakte Loppem via Verhaeghe gelijk bij de eerste actie voor doel. We trokken met een slecht gevoel de kleedkamer in, maar op het uur rondde ik een goeie actie van Bolliou af. Er staan ons nog vier topploegen te wachten, samen met Lissewege en Snaaskerke. Tegen die laatste twee moeten we het bolwerken. Dat is onze kijk, maar uiteraard redeneren zij precies op dezelfde manier.”

“Het werd tegen Loppem een chaotische match die we moésten winnen, op welke manier ook”, pikt trainer Tommy Careel in. “Dat lukte, maar ik moet eerlijkheidshalve toegeven dat we matig tot zwak voor de dag kwamen. Wij vonden de oplossing niet tegen een veroordeelde ploeg die zich weerde als een bende leeuwen. Onze 1-0-voorsprong maakte Loppem op de counter heel snel ongedaan. Op die manier kregen ze opnieuw voet aan de grond en je merkte dat hun geloof een boost kreeg. Gelukkig konden wij rekenen op doelman De Groote, die ons overeind hield, en op een trefzekere diepe spits Filiz, die aan de overkant beslissend was met zijn twee treffers. De punten waren enorm belangrijk, de rest was detail en moest wijken voor de hoofdzaak.”

“Het behoud was van meet af aan onze enige doelstelling en dat veranderde nooit”, besluit Careel. “Er wacht ons een stevig programma, te beginnen met de trip naar directe concurrent Lissewege. Zij gaven in de derby tegen Heist een vroege 0-1-voorsprong prijs en verloren met 2-1. Door onze driepunter wipten wij over Tielt en Lissewege, maar er is nog niks beslecht. We staan nog voor zes beslissende finales.”

Aangeboden door onze partners