Voetbal 4de provinciale B SK Wenduine

Frederiek Logghe beseft dat SK Wenduine zich moet herpakken om niet uit top vijf te tuimelen: “Eindronde zou mooi afscheidscadeau zijn”

Frederiek Logghe heeft na de 3-0-nederlaag in Westkapelle veel mentaal oplapwerk.© Bart Vandenbroucke

SK Wenduine botste op een stevig georganiseerd Westkapelle en viel door de 3-0-nederlaag terug naar rang vier, waardoor eindrondedeelname in het gedrang komt. Alweer bleek Thijs Rabaut met een hattrick de meedogenloze killer. Wenduine-coach Frederiek Logghe staat voor een week mentaal oplapwerk.

Benny Lingier

“We kenden het spelsysteem van Westkapelle”, zegt Frederiek Logghe. “Het is een compact blok dat de bal richting diepe spits Rabaut stuurt, die quasi elke kans blind afmaakt. In de omschakeling verloren we de wedstrijd. Na de rust (2-0) hadden we veel balbezit, maar er stak te weinig diepgang in ons spel. Tot aan de zestienmeter lukte alles, daarna ging het licht uit. Ik sta voor veel oplapwerk, maar ik reken ook op meer intensiteit op training.”

“De voorbije weken gaven we onze gunstige positie zelf uit handen”, vervolgt Logghe. “Thuis wonnen we wel met 5-0 van Hertsberge en 7-0 van Lissewege B, maar dat is op zich geen referentie. Op verplaatsing (amper 3 op 15 door drie draws, red) verloren we te veel punten door een resem individuele fouten, samen met de vaststelling dat kunstgras ons blijkbaar niet ligt. Zo verspeelden we onze bonus. Het zou hard zijn om in de finale van de competitie alles nog uit handen te geven, want natuurlijk wil ik met Wenduine nog de eindronde halen. Het zou een mooi afscheidscadeau zijn vooraleer ik bij VV Koekelare aan het werk ga. Intussen kan T2 Wouter Galle, die mij zal opvolgen bij Wenduine, met zijn ogen stelen.”

Yan-Nou Eetezonne (19) staat normaal op de zes, maar hij is polyvalent en overal inzetbaar. “Een aangename middag werd het geenszins in Westkapelle. Ik ben enorm ontgoocheld, maar de eindcijfers waren niet onterecht. Iedereen kent het fenomeen Rabaut en toch kan niemand hem aan banden leggen. We willen onze plek in de eindronde niet afgeven, maar er zitten nog zes zware matchen aan te komen.”

Aangeboden door onze partners