Recyclagepark definitief gesloten: inwoners moeten met afval naar buurgemeente

Dit beeld gaan we niet meer zien aan het recyclagepark van Kraainem.© ddl

Kraainem/Wezembeek-Oppem -

Het recyclagepark van Kraainem heeft definitief de deuren gesloten. Inwoners moeten met hun afval voortaan naar het recyclagepark van buurgemeente Wezembeek-Oppem.

Dimitri Berlanger

Tijdens de werken aan het Woluwedal bleef het recyclagepark in Kraainem al twee keer een tijdlang dicht. Die werken zijn intussen al een tijdje voltooid, maar de deuren van het park blijven definitief dicht. De site was sowieso al klein en intussen is een deel van het terrein ook ingenomen door een nieuw aangelegd fietspad.

Investeringen nodig

Er zouden volgens intercommunale Interza heel wat investeringen nodig zijn om het park opnieuw toegankelijk te maken. Die kosten waren onverantwoord omdat de gronden niet van de gemeente zijn.

De inwoners van Kraainem moeten met hun afval voortaan naar het recyclagepark in Wezembeek-Oppem. “De gemeenteraden van Wezembeek-Oppem en Kraainem hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten rond een gezamenlijk recyclagepark voor de inwoners van de beide gemeentes”, zegt woordvoerster Anne-Lise De Ruysscher van Interza. “De kosten zullen voortaan gedragen worden door de beide gemeentes samen.”

Uren uitgebreid

Voor sommige inwoners van Kraainem was het park in Wezembeek-Oppem sowieso al dichterbij. De uren in het recyclagepark van Wezembeek-Oppem worden ook uitgebreid, zodat het de buren uit Kraainem kan ontvangen.

Het voormalige park in Kraainem is ondertussen leeggemaakt en de sleutels zijn overgedragen aan de gemeente.

Aangeboden door onze partners