Voetbal 3de afdeling VV A FC Voorde-Appelterre

Ondanks kloof van zes punten geeft Mo Allachi de titel nog niet op met FC Voorde-Appelterre: “Druk blijven zetten op Overijse”

Bij Voorde-Appelterre verlengde de verdediger uit Dilbeek zijn contract vooralsnog niet. “Ik ben ambitieus en wil zo hoog mogelijk aan de slag”, verklaart Allachi.© Geert De Rycke

Appelterre -

Mo Allachi (22) stond zondag met FC Voorde-Appelterre in het verliezende kamp tijdens de topper tegen VW Hamme (1-3). De titelkansen lijken na een twee op vijftien helemaal weg voor de Ninovieters, die intussen zes punten achterstand tellen op leider Tempo Overijse.

Wim Redant

Mo Allachi studeert informatica aan de hogeschool Odisee in Brussel. Bij Voorde-Appelterre verlengde de verdediger uit Dilbeek zijn contract vooralsnog niet. “Ik ben ambitieus en wil zo hoog mogelijk aan de slag”, verklaart Allachi. “Ik laat gewoon alles op me afkomen. Ik focus nu verder op het huidige seizoen. We kenden een terugval, maar tegen Hamme had die toch vooral met tegenslag te maken. De bezoekers toonden zich razend efficiënt. Het overkwam ons de voorbije weken al vaker dat we slechts twee kansen weggaven, maar dat die wel resulteerden in twee goals. We beleefden zondag hetzelfde scenario. We speelden een beresterke eerste helft, maar die werd gevolgd door een mindere tweede helft. Ik heb geen idee wat er schort. Fysiek zijn we nochtans sterk. Indien we in de eerste helft drie keer hadden gescoord, dan hadden we uiteraard een ander scenario gekregen. Als je domineert, dan moet je ook op het scorebord het verschil maken.”

Promotie afdwingen

Allachi pompt zichzelf vertrouwen in dat de titelstrijd nog niet voorbij is. “We tellen zes punten achterstand met nog zes speeldagen voor de boeg. Alles blijft mogelijk. We moeten gewoon focussen op de eigen prestaties en zo veel mogelijk punten veroveren. De trip naar Kalken wordt zondag geen lachertje, want dat is een ploeg van hetzelfde niveau als Hamme. We moeten rustig blijven en hard werken. Hopelijk valt de wedstrijd dan deze keer wel in de goede plooi. In de titelstrijd is een zege uiteraard een must om druk te blijven zetten op Overijse. Een eindrondeticket hebben we al beet en dat was toch het hoofddoel bij de seizoenstart. Daardoor valt er al wat druk weg. De promotie afdwingen zou ronduit fantastisch zijn. Ook over mijn eigen seizoen ben ik tevreden. Ik kende na een sterke seizoenstart wel even een terugval en belandde op de bank, maar ik vocht terug. Een seizoen duurt nu eenmaal lang zodat het niet evident is om dertig wedstrijden te spelen.”

Allachi gelooft in de capaciteiten van de spelersgroep om door te stoten naar de tweede afdeling. “We beschikken over de kwaliteiten om voor de titel mee te strijden. In onze voorbije twee wedstrijden kwamen we er bekaaid vanaf met een op zes, maar het tweeluik Roeselare-Daisel-Hamme had zes op zes moeten en kunnen opleveren. In de kleedkamers heerste zondag grote ontgoocheling, maar dinsdag volgde een nabespreking en we moeten verder. Overijse beschikt best nog over een zware kalender. We hebben een sterke en complete groep en begraven de strijdbijl nog niet. De club wordt gerund door een goed bestuur en de groep kan teren op veel ervaring, terwijl voetbalplezier primeert. Alle ingrediënten zijn aanwezig om de promotie af te dwingen.”

Aangeboden door onze partners