Voetbal  2de Provinciale B TK Meldert

Bas Menten (TK Meldert) maakt de sprong van tweede provinciale naar tweede afdeling: “Tref bij FC Lebbeke enkele bekende gezichten”

Menten duimt volop voor zijn huidige en toekomstige ploeg: “Ik wil TK Meldert niet verlaten met een degradatie, maar geloof ook rotsvast dat we het redden. Hopelijk kan ook mijn nieuwe team Lebbeke het behoud afdwingen.”© Gregory Van Gansen

Met de komst van rode lantaarn KSV Maarkedal stond centrale verdediger Bas Menten (20) met TK Meldert met het mes op de keel aan de aftrap. De Baasrodenaar kreeg in de slotfase een applauswissel bij een 4-0-bonus en zag een sterk seizoen beloond met een transfer naar tweedenationaler FC Lebbeke.

Wim Redant

Zaterdag werd bij het eindsignaal opgelucht ademgehaald in Meldert. “De driepunter was een must”, getuigt aanvoerder Bas Menten. “Met een gelijkspel konden we ons niet verzoenen. We werden vooraf getipt voor een topvijfplaats, maar we zagen nog voor de seizoenstart drie spelers afhaken en ook tijdens het seizoen gooiden enkele spelers de handdoek, waardoor jonkies van TK Meldert B doorgeschoven moesten worden. Intussen tellen we zeven punten voorsprong op de veertiende plaats van Sparta Wortegem. Met nog zes speeldagen voor de boeg zie ik ons wel slagen in onze missie om ons hachje te redden. De zware kanonnen hebben we nu achter de rug. We treffen nog twee staartploegen met Eendracht Winnik en Wortegem. Als we die wedstrijden winnen, steken we het behoud op zak en daar geloof ik ook in. De groep is gemotiveerd om de klus te klaren.”

Menten volgt een bacheloropleiding secundair onderwijs, terwijl hij straks een serieuze sportieve stap voorwaarts zet. “Ik werd vijf jaar opgeleid bij FCV Dender en leerde er enorm veel bij. Twee jaar geleden keerde ik terug naar TK Meldert, waar ik meteen in het eerste elftal werd gedropt. Vorig jaar veroverden we de titel in derde provinciale. Dit jaar trok ik de lijn door in tweede provinciale en zo belandde ik op de radar van FC Lebbeke. Daar tref ik alvast enkele bekenden. De Lebbeekse aanvoerder Ken Van Damme ken ik al, evenals Maxim Meert wiens broer Stef Meert hier bij TK Meldert speelt.”

Degradatiespook

Zondag trekt Menten met Meldert naar KVV Schelde. “Een zes op zes zou een hemels geschenk betekenen, maar Schelde is de ploeg in vorm en wordt een taaie klant. Ik herinner me uit de heenwedstrijd dat Schelde meteen hoog druk zette. We moeten dus van bij de aftrap bij de les zijn en zo snel mogelijk de match in een beslissende plooi leggen. Het degradatiespook zorgt toch wel voor wat extra druk. Ik wil TK Meldert niet verlaten met een degradatie, maar geloof ook rotsvast dat we het redden. Hopelijk kan ook mijn nieuwe team Lebbeke het behoud afdwingen.”

Aangeboden door onze partners