Na tien jaar starten twee vertrouwde gezichten in studentenbuurt eigen zaak: “Een apero met vrienden of snel een koffie afhalen, alles kan”

© fvv

Gent -

Speciale croques, fingerfood én cocktails. De Gentse studentenbuurt is een nieuwe lunch- en aperitiefspot rijker: Bar César aan het Kramersplein. Zaakvoerders Bruno Saelens (34) en Elise Es (35) zijn twee vertrouwde gezichten in de studentenbuurt. “Hier moet je vooral kunnen genieten.”

Simon Dekaezemaker

Tien jaar waren Bruno Saelens en Elise Es uitbater van Paul’s Boutique of Burger Boutique in de Sint-Amandsstraat. Iedere mogelijke combinatie van burgers maakten ze en samen overwonnen ze ook de coronacrisis. “Maar we voelden dat we klaar waren voor een nieuwe uitdaging”, zegt Bruno.

Het koppel droomde van hun eigen zaak: iets waar ze volledig hun hart en ziel konden insteken. Op een avond naar huis, want het koppel woont in Wetteren, passeerden ze aan het Kramersplein. Ze zagen toevallig dat het pand op de hoek met de Kantienberg leegstond én waren direct verkocht.

Studentikoze prijzen

Zo werd Bar César geboren: een nieuwe lunch- en aperitiefspot in de studentenbuurt. Op de menu: acht soorten croques, ambachtelijke kroketjes, slaatjes en fingerfood. “De croques zijn meer dan ham en kaas”, zegt Elise. “We werken met pastrami, geitenkaas en truffelmayo als ingrediënten.” (Lees verder onder de foto)

© fvv

De zaak ligt in hartje studentenbuurt, maar mikt op een breed publiek. “Je kan hier koffiedrinken, lunchen of samen met vrienden van een glas en hapje”, zegt Elise. “Daarnaast doen we ook take-away. Onze prijzen zijn wel studentikoos. Iedereen moet kunnen genieten van vers en lekker eten.”

Terras

De naam César is een samenraapsel van de namen van Bruno, Elise en hun dochtertje Clémence. Zij is net drie maanden oud. “Vroeger werkten we 24/7 en telkens tot ’s avonds laat”, legt Elise uit. “Met onze nieuwe zaak kunnen we ’s avonds thuis zijn bij haar en dat is voor ons ook een bewuste keuze.”

Bar César opende deze week de deuren. Bruno en Elise zijn alvast tevreden over de eerste dagen. “Studenten herkennen ons en komen binnen”, zegt Elise. “We zitten met heel wat plannen voor de toekomst. Maar nu verlangen we om ons terras te plaatsen: ideaal voor een apero in het zonnetje.”

INFO. Bar César Gent, Kramersplein 16, Gent. Van maandag tot vrijdag open van 10.30 uur tot 17.30 uur. In het weekend gesloten. Meer informatie via Instagram of Facebook.

Aangeboden door onze partners