Landelijke Gilde maakt komend weekend Zaffelare proper

Vele handen maken zaterdag het werk licht in Zaffelare© if

Lochristi -

Ze kunnen quizzen, ze kunnen toeren met de koersfiets, maar ze kunnen zich ook inzetten voor de samenleving: de mannen en vrouwen van de Landelijke Gilde van Zaffelare gaan zaterdagnamiddag 18 maart hun gemeente schoonmaken. Niet met water en zeep, maar met grijpers en vuilniszakken. Tot al het zwerfvuil in de zak zit.

De lente komt eraan. Landelijke Gilde Zaffelare organiseert daarom een zwerfvuil- ophaalactie. De straten van Zaffelare kunnen er wel alleen maar wel bij varen. IDM levert al het werkmateriaal, van fluovestjes, over werkhandschoenen, grijptangen en vuilniszakken. Nadien komt de intercommunale al de troep ophalen.

De gemeente beloont de opruimactie met een waardebon van 50 euro te besteden bij Oxfam Wereldwinkel Lochristi. Die zal verloot worden bij wie zaterdag mee doet. Tussen 13.30 uur en 16 uur. Het figuurlijke startschot is aan de kerk van Zaffelare. Inschrijven is niet nodig. Graag een fluovestje meebrengen als reserve voor de veiligheid. Een gratis hapje en drankje is achteraf de beloning. Er wordt ook op kindermaat zwerfvuil opgeruimd. Iedereen welkom dus.  ghl

Aangeboden door onze partners