Voetbal 4de provinciale A Eendracht Hansbeke B

Coach Joachim Van Ooteghem bikkelt bij Eendracht Hansbeke B ook tussen de lijnen voor de punten: “Viel tien minuten voor tijd in”

Joachim Van Ooteghem voelt zich bij Eendracht Hansbeke B thuis: “Ik beleef hier plezier aan het voetbal en heb intussen mijn overeenkomst met één seizoen verlengd.”© Geert De Rycke

In vierde provinciale B hield Eendracht Hansbeke B haar kansen op een eindrondeticket gaaf. De nummer zes uit de rangschikking hield op eigen veld FCG Sint-Laureins B in bedwang (1-1-gelijkspel). Aanvoerder Matthias Devreese kopte vroeg in de wedstrijd raak op een hoekschop voor de geelhemden. Kort na de rust lukte Henri Constandt de gelijkmaker voor Sint-Laureins B. Coach Joachim Van Ooteghem van Hansbeke B kon zich verzoenen met de puntendeling.

Johan Polet

“Het was een attractieve wedstrijd tussen twee sportieve teams die voluit voor de overwinning gingen”, blikt Van Ooteghem terug. “Sint-Laureins B beschikt over veel voetballend vermogen, maar wij boden zeer goed weerwerk. Dit is een fraai resultaat omdat we ook over een smalle bank beschikten. Ik kon slechts dertien spelers selecteren omdat onze eerste ploeg op hetzelfde moment ook een wedstrijd moest afwerken. Joren De Brabander zat op de bank, maar verkoos door een lichte blessure om niet in te vallen. Ik stond ook op het scheidsrechtersblad en viel tien minuten voor het einde in. Sander Voorons keek tegen een derde gele kaart in deze campagne aan en is geschorst voor de uitwedstrijd van zondag bij Excelsior Donk.”

“Wij zijn niet fanatiek met de rangschikking bezig en werken van week tot week”, benadrukt de coach. “Wij hebben de ambitie om deel te nemen aan de eindronde, maar zetten onszelf niet nodeloos onder druk. We moeten realistisch zijn. Voor een ticket voor de nacompetitie moeten we in de top vier eindigen, want FCA Gent (momenteel op een elfde plaats in de rangschikking, red.) won de eerste periodetitel. Onze groep is op dit moment niet klaar om de stap naar derde provinciale te zetten. Het is vooral onze doelstelling om zo veel mogelijk beloftevolle jongeren van eigen bodem naar het A-team te laten doorstromen. Ik beleef hier plezier aan het voetbal en heb intussen mijn overeenkomst met één seizoen verlengd. Eendracht Hansbeke is een familiale club waarin sportiviteit en vriendschap vooropstaan.”

Mooie thuiswedstrijden

“We hebben nog enkele mooie thuiswedstrijden voor de boeg. We krijgen op 25 maart het bezoek van VK Akkers Middelburg, dat ook een kandidaat voor de eindronde is. We zijn op de slotdag gastheer voor leider SKV Oostakker, dat tegen dan al verzekerd kan zijn van de titel. De Gentenaars incasseerden tegen ons één van hun drie nederlagen in 24 wedstrijden. Oostakker zal geprikkeld zijn om met een revanche uit te pakken”, besluit Van Ooteghem.

Aangeboden door onze partners