Evi Hanssen over het verlies van haar moeder: “Ik moet vooral wennen aan het onwezenlijke idee”

“Het doet pijn, maar dit is geen allesverslindend verdriet. Ik voel diepe dankbaarheid en liefde.” Dinsdag overleed Arlette, de moeder van Evi Hanssen (44), op 75-jarige leeftijd aan de gevolgen van borstkanker. Op Instagram bedankte Hanssen woensdag haar volgers voor alle steunberichten. “Ik lees ze. Ik voel ze.”

Wout Desmytere

“Ik ben niet stoer of sterk”, schrijft Hanssen in één van haar Instagram Stories. “Ik huil een paar keer per dag, maar daarnaast voel ik me oprecht goed. Het doet pijn, maar dit is geen allesverslindend verdriet. Ik voel diepe dankbaarheid en liefde. En ik zal ze nog erg missen. Maar nu moet ik vooral wennen aan dat onwezenlijke idee dat mijn moeder dood is.”

Arlette Jacobs, een voormalige kleuterleidster, herviel in mei 2021 van borstkanker. In De afscheidstournee van mijn moeder, een podcast bestaande uit zes gesprekken die in oktober en november werden opgenomen aan haar keukentafel, gaf Arlette ook duidelijk aan dat ze vrede had met haar lot. Ze wilde de podcast zelf heel graag maken, als herinnering. Maar ook om andere mensen te inspireren en de dood meer bespreekbaar te maken.

“Vlak voor ze insliep, fluisterde ik tegen haar: Wij twee, wij hebben dat toch gedaan, hé?”, schrijft Hanssen nog op haar sociale media. “Wij hebben dat héél goed gedaan, fluisterde ze terug. Voor altijd, tot altijd.”

Aangeboden door onze partners