Van ginproeverij tot workshop voor topsporters: ‘tuinhuis’ van Yves en Eva koppelt nuttige aan aangename

Yves De Bruyne en Eva Maenhout.© IF

De Pinte -

Van zaakvoerders van gezellige cocktailbars tot uitbaters van grote hotels: ze doen al twintig jaar een beroep op de drankenkennis van Yves De Bruyne uit De Pinte. Wie dat wil, kan nu ook in zijn ‘tuinhuis’ met vrienden of collega’s sterkedrank komen proeven. En er zijn nog meer mogelijkheden.

Sander Luyten

Het ‘tuinhuis’ van Yves De Bruyne en zijn vrouw Eva Maenhout, een psychologe gespecialiseerd in topsport en onder meer aan de slag bij KAA Gent, is niet het soort hok waar je een hegschaar en een grasmachine in opbergt. Het is een modern blok achteraan hun woning in Twee Dreven, met grote ramen en gezellig ingericht met veel hout en comfortabele stoelen.

De Bruyne volgde opleidingen in binnen- en buitenland en is al twintig jaar consultant in sterkedranken. Hij geeft op locatie opleidingen aan personeel van cafés en restaurants over onder meer whisky, gin en rum en werkt samen met Café Theatre in Gent, de hotelgroep Van der Valk en tal van andere horecazaken. (lees verder onder foto)

© IF

De activiteiten achteraan zijn eigen woning vallen onder de noemer Spirits & Stories. “De proeverijen zijn begonnen met whisky, maar ondertussen heb ik me ook verdiept in gin, rum en jenever, en soms organiseer ik zelfs tequila- en cognac-tastings. Desgewenst combineer ik dat met aangepaste hapjes voor een foodpairing. Binnen is plaats voor twintig mensen maar als het mooi weer is, hebben we meer plaats in de tuin.”

Het Stories-gedeelte in de naam verwijst naar de vrouw van De Bruyne. “Eva is vooral bezig met topsport, maar geeft hier soms workshops aan bedrijven of groepen. Dat gaat bijvoorbeeld over hoe sporters hun prestaties kunnen verbeteren door een sterke mentale gezondheid, of hoe je het best een team samenstelt met mensen die uiteenlopende karakters hebben. Nadien kan er een hapje en een drankje zijn. Kwestie van het nuttige aan het aangename te koppelen.” (lees verder onder foto)

© IF

Maar ook cocktails leren maken tijdens een vrijgezellenavond kan, en dames die tijdens een giggle night juwelen of kleren willen tonen of passen, zijn welkom. De Bruyne zorgt dan voor aangepaste dranken, alcoholisch en non-alcoholisch. “We trekken mensen aan uit heel Oost-Vlaanderen, maar ook mensen uit de buurt die elkaar zo beter leren kennen. Dat is heel tof.”

Info en reserveren: Instagram van Spirits & Stories en www.spiritsandstories.be

Aangeboden door onze partners