Gemeente schenkt slachtoffers van zware aardbeving… 600 euro: “Is dat niet wat weinig?”

© reuters

Dentergem -

De gemeenteraad besliste woensdagavond om 600 euro financiële steun te doneren voor de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije. Oppositiepartij Focus 8720 vindt dat bedrag veel te laag.

Levi Verbauwhede

Woensdagavond stelde het schepencollege tijdens de gemeenteraad voor om 600 euro als financiële noodhulp vrij te maken om de slachtoffers in de getroffen regio van de zware aardbeving te steunen. Oppositieraadslid Joke Vandemaele (Focus 8720) vindt het bedrag te laag.

“Is 600 euro niet te weinig? Omliggende gemeenten schenken ongeveer 1 euro per inwoner”, vroeg ze. “En andere gemeenten doen helemaal niets”, reageerde burgemeester Koenraad Degroote (Eendracht). “Wij doen niet mee aan een opbod.”

Oproep inwoners

Het gemeentebestuur roept de inwoners op om ook een duit in het zakje te doen. “Wij moedigen iedereen aan om naar eigen kunnen de getroffen regio te steunen.” Het agendapunt werd goedgekeurd, Focus 8720 onthield zich.

Wie de slachtoffers van de ramp in Syrië en Turkije wil steunen kan dat via het rekeningnummer BE19 0000 0000 1212. Meer info op www.1212.be.

De oppositieraadsleden van Focus 8720 (links) onthielden zich bij de goedkeuring, omdat ze vinden dat het bedrag te laag is.© lvw

Aangeboden door onze partners