Jacquemus is niet te spreken over nieuwe handtas van Lancaster: “Is het een Jacquemus of niet?”

© Jacquemus

Jacquemus, het Franse modehuis van de gelijknamige oprichter, is niet spreken over de handtassen van het Parijse huis Lancaster. Hun ‘ily’-handtas heeft wel erg veel weg van Jacquemus’ populaire model ‘Bambino’.

Lien Lammens

Er gaat geen week voorbij zonder dat modehuizen en winkelketens elkaar beschuldigen van plagiaat. Deze keer is het aan Jacquemus, het modehuis dat de naam draagt van ontwerper Simon Porte Jacquemus.

LEES OOK:

De designer vindt namelijk dat de ‘ily’-handtas van het Parijse label Lancaster verdacht goed lijkt op zijn handtassenmodel ‘bambino’. Zo hebben beide tassen een rechthoekige vorm met een flap, een afgerond handvat en een schouderriem. De prijs scheelt wel wat: voor het model ‘le grand Bambino’ van Jacquemus betaal je 790 euro, voor de ‘ily’ van Lancaster zo’n 169 euro.

De gelijkenissen zijn volgens ontwerper Jacquemus treffend. Te treffend. Op zijn persoonlijke Instagram deed de ontwerper zijn beklag en herpubliceerde hij de campagnebeelden van Lancaster met de vraag: is het van Jacquemus of niet? Het account van het modehuis Jacquemus reageerde er dan weer op met twee emoticons: eentje met een monocle op en eentje die gechoqueerd reageert.

De beelden werden enkele uren later opnieuw verwijderd door de ontwerper. Oordeel vooral zelf:

Links Jacquemus, rechts Lancaster

Aangeboden door onze partners