Voetbal Super League Play-off 1 AA Gent Ladies

Jorn Van Ginderdeuren en AA Gent Ladies bijten vrijdag de spits af in play-off 1: “We kunnen vrank en vrij voetballen”

Jorn Van Ginderdeuren beschouwt play-off 1 als een leerschool: “Ik hoop dat we binnen twee maanden duidelijk zien dat we een grote stap vooruit hebben gezet.”© Nic Declercq

In de Super League vat AA Gent Ladies vrijdag de play-offs aan met een thuiswedstrijd tegen Standard Luik. De Buffalo’s beginnen aan deze nacompetitie met veertien punten op de zesde en laatste plaats. Leider OH Leuven telt 27 punten en is samen met Sporting Anderlecht (26 punten) de grootste titelkandidaat. Gent-coach Jorn Van Ginderdeuren beschouwt play-off 1 als een zegen voor zijn jonge en onervaren spelersgroep.

Johan Polet

“We kunnen in de komende tien wedstrijden vrank en vrij voetballen”, vat Van Ginderdeuren het gesprek aan. “We hebben niets te verliezen en komen in iedere match zonder veel druk aan de aftrap. We moeten proberen om iedere week ons niveau op te krikken en betere combinaties op de mat te leggen. Dit kwam twee weken geleden al tot uiting in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. We pakten toen bij Sporting Anderlecht met een collectief goede prestatie uit en incasseerden er een eervolle 2-1-nederlaag. Wij hebben veel jonge speelsters die nog te wisselvallig presteren. We moeten streven naar meer consistentie en winnen aan maturiteit. Ik hoop dat we binnen twee maanden duidelijk zien dat we een grote stap vooruit hebben gezet.”

“Het bestuur heeft ons nooit onder druk gezet, maar is net als de spelersgroep en trainersstaf tevreden dat we in play-off 1 zitten. Het is leuker en boeiender om tegen topploegen als OH Leuven en Sporting Anderlecht te spelen dan naar WS Woluwe of Sporting Charleroi te moeten trekken. Een plaats in de playdowns zou een grote teleurstelling geweest zijn en een rem op de ontwikkeling van onze speelsters. Het was een uitdagende, maar haalbare doelstelling om in de top zes van de reguliere competitie te eindigen. We hebben hiervoor hard moeten werken, maar zijn gelukkig in dit opzet geslaagd.”

Vocale steun

“We kunnen vrijdag een beroep doen op onze voltallige kern, wat een noodzaak is om tegen Standard Luik minstens een punt te proberen pakken”, geeft de coach mee. “Les Rouchettes vormen een stug en moeilijk te ontwrichten blok. Zij beschikken op uitzondering van OH Leuven over de minst gepasseerde defensie. Standard begint op de derde plaats aan de play-offs en zal zeker als scherprechter in de titelstrijd fungeren. Wij rekenen op de vocale steun van onze vele trouwe supporters. Er wachten hen ook vijf attractieve thuiswedstrijden waarin wij zeker het beste van onszelf zullen geven.”

Aangeboden door onze partners