Voetbal  2de provinciale C KAV Dendermonde

Degradatie is een feit voor coach Jan Straetman en puntenloos KAV Dendermonde: “Vorige week donderdag had ik amper één speler op training”

Jan Straetman zal volgend seizoen ook de lijnen uitzetten bij KAV Dendermonde: “Het bestuur blijft achter mij staan en is realistisch genoeg om te beseffen dat we niet meteen de kop in derde gaan spelen.”© Gregory Van Gansen

Dendermonde -

Wat al heel lang in de lucht hing, werd vorig weekend een voldongen feit. Het eens zo fiere KAV Dendermonde is mathematisch zeker van degradatie naar derde provinciale. Zondag incasseerde den avedee tegen Sporting Sint-Gillis-Waas de zoveelste zware nederlaag van het seizoen (11-1).

Dirk Van Bruysel

“Opnieuw een zware nederlaag en we zijn nog altijd zoekende naar ons eerste competitiepuntje, maar toch zit hier een tevreden trainer”, verrast Jan Straetman. “Ik ben immers al blij dat we de match hebben kunnen spelen. Na het forfait tegen KSK Kieldrecht had ik schrik, maar gelukkig hebben we de competitie toch nog kunnen verderzetten. Simpel is het echter niet. Vorige week donderdag had ik amper één speler op training. Die werd dan ook afgelast. In de aanloop naar de wedstrijd in Sint-Gillis-Waas kreeg ik tal van afzeggingen door werk, blessures of ziekte. Bovendien had ik af te rekenen met enkele schorsingen. Uiteindelijk geraakte ik toch aan elf spelers. Tal van jongeren en ook Andy Van Duysen, die zelfs geen training in de benen had, wilden ons komen depanneren. Wanneer je dat allemaal nuchter bekijkt ben ik dus blij dat we konden voetballen.”

Werken aan heropstanding

Hoewel de degradatie een feit is, is lang niet alles kommer en kwel bij KAV Dendermonde. “Zeker niet, want er wordt al volop gewerkt in functie van volgend jaar. We gaan trachten een goede ploeg voor derde provinciale samen te stellen. Ook ik blijf aan boord. Het bestuur blijft achter mij staan en is realistisch genoeg om te beseffen dat we niet meteen aan de top in derde gaan spelen. We moeten inderdaad opnieuw van nul beginnen. Dat zoiets kan, heeft Sporting Sint-Gillis-Waas bewezen. Nu is het aan ons om KAV Dendermonde opnieuw uitstraling te geven. Aanvankelijk was het een enorm moeilijke opdracht om jongens aan te trekken voor volgend seizoen, maar de voorbije weken hebben we steeds meer jongens gevonden die vertrouwen hebben in het nieuwe project. De eerste die de stap zette was Neal Wauters. Hij is jarenlang aanvoerder geweest van KAV en voetbalt dit jaar bij KV Sint-Gillis-Dendermonde. Neal heeft de capaciteiten en een hart voor KAV. Eens zijn handtekening op papier stond is ook Jonas Van den Broeck gevolgd. Ook hij is een steunpilaar van Sint-Gillis-Dendermonde. Nadien volgden Fritz Achaleke (KV Sint-Gillis), Pieter Leemans (Buggenhout), doelman Bram De Broeck (Lippelo) en een handvol beloften zoals Sten Leybaert (Sombeke), Yorne D’Haese (Lebbeke), Miguel Sanchez Mier (Ritterklub Jette) en Sieben De Cock. Ons huiswerk is lang nog niet af, maar we blijven hard werken en wees gerust: na dit verloren jaar beginnen we te werken aan een heropstanding met jongens uit de buurt.”

Aangeboden door onze partners