Al lang geen straatmuzikant meer: Måneskin gaat op wereldtournee

De jonge Italianen van Måneskin blijven aan een hoog tempo muziek maken. De groep heeft aangekondigd dat er een wereldtournee zit aan te komen. België staat voorlopig niet op de planning.

Tom Vets

De tournee start na de zomer in Europa alvorens verder te reizen naar de Verenigde Staten, Zuid-Amerika, Australië en Japan. Het eerste optreden staat gepland op 3 september in het Duitse Hannover. Begin september concerteren ze ook in het Noord-Franse Nancy. In Amerika staan reeds shows geboekt in New York, Dallas en Los Angeles. De tour bestaat uit enkele tientallen concerten. In 2018 speelden de bandleden nog als straatmuzikanten in de straten van Rome. Er is op korte tijd veel veranderd.

“Dit jaar willen we de wereld laten rocken! Maak je klaar, want de Rush!-wereldtournee komt naar je toe”, aldus de groep op hun socials om het nieuws aan te kondigen. Het viertal, dat nu bezig is met een pak Italiaanse optredens af te werken, werd op slag beroemd toen ze in 2021 het Eurovisie Songfestival wonnen. Hun nieuwe album Rush! breekt internationaal potten. Bij ons steeg het afgelopen weekend in de Ultratop van de negende naar de eerste plaats.

Wanneer de ticketverkoop van start gaat is nog niet bekend.

Aangeboden door onze partners