Voetbal 3de afdeling VV A SV Rumbeke

Harold Cool beseft dat voor SV Rumbeke de weken van de waarheid zijn aangebroken: “Opgeven staat niet in onze woordenboek, maar 6 op 6 is nu cruciaal”

Harold Cool heeft er geen moment aan getwijfeld om zijn contract te verlengen.© Bart Vandenbroucke

SV Rumbeke zit in de hoek waar de klappen vallen. Na de pijnlijke thuisnederlaag tegen Wervik gingen de blauwhemden ook onderuit op Elene-Grotenberge, waardoor de ploeg van T1 Geert Broeckaert in de gevarenzone blijft hangen. “De voetbalgoden zijn ons dit seizoen niet gunstig gezind”, moppert Harold Cool.

Geoffrey Vandenbulcke

Na de 4-1-zege tegen Jong Lede leek Rumbeke herboren. Vier keer scoren was uitzonderlijk, want de Roeselarenaars lagen dit seizoen overhoop met de afwerking. De week nadien stond tegen Wervik het vizier met drie goals opnieuw op scherp, alleen leverden die treffers geen enkel punt op. En ook vorig weekend op Elene-Grotenberge volstonden twee goals niet om iets van de inzet te oogsten. Als Rumbeke zijn abonnement voor derde afdeling wil verlengen, zit er zaterdag op eigen veld tegen hekkensluiter Eppegem niets anders op dan te winnen.

“We staan voor de weken van de waarheid”, beseft Harold Cool. “De nederlagen tegen Wervik en Elene-Grotenberge kwamen hard aan en zorgden voor een pak frustraties. We kregen dit seizoen al meerdere mentale tikken te verwerken, maar opgeven staat niet in onze woordenboek. Ondanks onze weinig rooskleurige situatie, hebben we ons lot nog altijd in eigen handen. Na Eppegem mogen we wegens het stoppen van Anzegem een week uitblazen, om dan te hernemen tegen concurrent Aalter. We moeten er niet flauw over doen: als we het behoud willen verzekeren, moeten we 6 op 6 pakken. Met minder kunnen we niet tevreden zijn.”

Gezegende leeftijd

Harold Cool beleefde bij De Ruiter en Zwevezele hoogdagen, maar nu leert hij de andere kant van de medaille kennen. Cool mag dan al de 35 voorbij zijn, de goesting spat er op het veld nog altijd van af. “Natuurlijk blijf ik volgend seizoen aan boord. Ik heb geen moment getwijfeld om bij te tekenen. De bestuurslui geloven nog in mij en ik geniet nog altijd enorm van het spelletje, zeker bij deze mooie en warme club. Ik zou het niet over mijn hart krijgen om met een eventuele degradatie afscheid te nemen. Maar zover is het nog niet. Ik zal alles geven wat in mijn macht ligt om de ploeg aan het behoud te helpen. Ondanks mijn gezegende leeftijd kan ik de ploeg nog iets bijbrengen. Ik moet toegeven dat ik mijn krachten meer moet doseren en mijn momenten moet uitkiezen, maar ik kan nog altijd mijn mannetje staan.”

Aangeboden door onze partners