Vlaanderen investeert 4,5 miljoen euro in Vlaams-Brabantse scholen

Zes scholen uit het Pajottenland kunnen hun infrastructuur verbeteren dankzij een nieuwe subsidieronde.© idh

Pajottenland -

Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert opnieuw meer dan 4,5 miljoen euro in bouw- en verbouwprojecten van scholen in Vlaams-Brabant. Bij de gelukkigen die middelen krijgt zijn ook scholen uit Halle, Affligem, Pepingen, Sint-Pieters-Leeuw en Sint-Genesius-Rode

Ingrid Depraetere

Drie miljard euro, dat is het bedrag dat minister Ben Weyts zich had voorgenomen te investeren in nieuwe schoolinfrastructuur in Vlaanderen tijdens deze regeerperiode. Deze maand gaat er van dit bedrag opnieuw 4,5 miljoen euro de deur uit voor verbeteringswerken aan schoolinfrastructuur in Vlaams-Brabant.

Ruim 253.000 euro gaat naar het Heilig Hart&College in Halle. Met dit geld kunnen de basisscholen Vondel, Sint-Rochus en Parklaan hun buitenschrijnwerk vernieuwen, aan brandpreventie doen en toegangspoorten vernieuwen. Het Heilig Hart&College Sint-Rochus krijgt een extra budget om de verwarming op stookolie om te vormen naar een verwarmingsinstallatie op aardgas.

Nieuwbouw

Ook de basisschool Sint-Vincentius uit Hekelgem krijgt 50.000 euro, een verhoging van een eerder toegekende subsidie voor hun nieuwbouw. 200.000 euro gaat er naar de Jan Ruusbroecschool in Ruisbroek voor verbeteringswerken in de refter en de sportzaal en om de verwarming om te schakelen van stookolie op aardgas.

Het omschakelen op aardgas staat ook op stapel in de basisschool van het Onze-Lieve-Vrouwinstituut in Sint-Genesius-Rode en in basisschool Harten Troef in Pepingen. Beide scholen kunnen rekenen op een subsidie van respectievelijk 25.000 euro en 21.000 euro.

Aangeboden door onze partners