Festival Dranouter pakt uit met reeks Britse folk artiesten

© BELGA

Festival Dranouter heeft vrijdag een reeks folk bands uit het Verenigd Koninkrijk toegevoegd aan de line-up. Onder de noemer ‘Focus UK’ krijgen onder meer Dallahan, Noble Jacks, Grace Petrie en Ukelele Death Squad een plekje op de affiche.

Bron: BELGA

Bij de eerste lading namen voor Festival Dranouter hoorden onder meer al Bazart, Warhaus, Merol, Jonathan Jeremiah en Hoven Droven. Daar komen nu een hele reeks folk artiesten bij, iets waar het festival voor bekend staat. In 2022 zette het festival voor het eerst een regio in de spotlight met het project ‘Focus Schotland’. “Zo’n focus helpt om de rijkdom van een regio zichtbaar te maken en brengt de folktouch van het programma duidelijk in beeld. Dat viel goed in de smaak bij de Festival Dranouter-gangers. Reden te meer om hiermee verder te gaan”, klinkt het bij de organisatie.

LEES OOK. Warhaus, Bazart en Merol bij eerste namen voor Festival Dranouter

Met ‘Focus UK’ zet het festival dit jaar de Britse folkscene in de kijker. De keuze voor het Verenigd Koninkrijk is volgens de organisatie niet toevallig. “Met Brexit achter de kiezen is er een goeie reden om Britse trad bands te highlighten. De Brexit bemoeilijkt culturele uitwisseling tussen de UK en het Europese vasteland, vooral voor die artiesten die niet in de populaire genres grossieren. Bijzonder jammer, want sinds jaar en dag is de affiche van Festival Dranouter doorspekt van Britse bands.”

Op vrijdag 4 augustus zakken Dallahan en protestzangeres Grace Petrie af naar Dranouter. Zaterdag volgen Noble Jacks, Stick In The Wheel en Rob Heron & The Tea Pad Orchestra. Zondag zijn Ukulele Death Squad, Eliza Carthy & The Restitution, Will Pound & Jenn Butterworth en Valtos van de partij.

Aangeboden door onze partners