Braziliaanse president Lula ontmoet Xi Jinping tijdens bezoek aan China

© AP

De Braziliaanse president Luiz Inacio Lula da Silva brengt van 26 tot 31 maart een officieel bezoek aan China, op uitnodiging van zijn ambtgenoot Xi Jinping. Dat heeft het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag gemeld.

ltoBron: BELGA

Het wordt het eerste bezoek aan China voor de Braziliaanse leider sinds hij aan het hoofd van het Latijns-Amerikaanse land kwam te staan.

China is de grootste handelspartner van Brazilië, zo kwam de bilaterale handel vorig jaar uit op 152,6 miljard dollar terwijl die met de VS goed was voor 88,8 miljard.

In zijn inaugurele rede voor het Congres had Lula al beloofd dat hij de “Zuid-Amerikaanse integratie” nieuw leven zou inblazen en de dialoog met de Verenigde Staten, Europa en China opnieuw zou versterken. Op die manier wil hij komaf maken met het internationale isolement van Brazilië, een erfenis van zijn extreemrechtse voorganger Jair Bolsonaro.

LEES OOK. Uitgeweken Bolsonaro hint op deelname aan volgende presidentsverkiezingen in Brazilië: “Mijn missie is nog niet voorbij”

Aangeboden door onze partners