Steenuil-award van Natuurpunt gaat naar Eddy (68): “Een rots waarop het bestuur al jarenlang mag bouwen”

© Bas De Wilde

Zwevegem -

Natuurpunt Zwevegem gaf de jaarlijkse steenuil-award aan Eddy Loosveldt (68), de man die ondertussen bijna dertig jaar aan het roer staat van de vereniging.

Bas De Wilde

“Eddy is een natuurrots, waarop het bestuur al jarenlang met een gerust hart mag bouwen”, was het commentaar tijdens de uitreiking van de award. “Hij is een man van zijn woord, komt zijn beloften steeds na en de steenuil gaat dan ook gigantisch dik verdiend naar hem.”

De award werd uitgereikt tijdens het ledenfeest van Natuurpunt. De vereniging heeft bijna de kaap van 600 leden en gezinnen gerond. Traditiegetrouw wordt een steenuil-award uitgereikt aan de meest verdienstelijke Natuurpunter tijdens het voorbijgaande jaar. Deze keer viel de keuze op Eddy Loosveldt (68) voor de inzet die hij toonde sinds 1994, het jaar waarin hij aan het roer kwam van Natuurpunt.

Een bewuste keuze, want Natuurpunt Zwevegem heeft er een goed jaar op zitten. In 2022 werd in Sint-Denijs zes hectare gekocht en bebost in de Zandbeekstraat. In de Brucqstraat werd 32 are aangekocht. In Zwevegem-Knokke werd 1,9 hectare verworven langs de Keiberg en in Otegem kreeg Natuurpunt 1,5 hectare in beheer in de Paperrestraat. Dat maakt voor 2022 dus zo’n 10 hectare. In totaal beheert Natuurpunt Zwevegem nu 37,5 hectare, waarvan 17,2 hectare in eigendom. En dat is voor een groot deel op het conto te schrijven van Eddy Loosveldt.

Aangeboden door onze partners